Multi-multimaskine

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. april 2004.


Epson RX500 er en scanner, fotoprinter, kopimaskine, ramkortlæser og negativscanner. Overdådig printkvalitet og intelligent håndtering af alle funktioner tæller kraftigt på plussiden, men negativscanneren er mystisk.

Kombinerede enheder, der har print-, kopi- og scannermuligheder, er både populære og almindelige. Denne uges Første Kig, Epson RX500, kan dog lige en ting mere end alle de andre.
Den kan nemlig også scanne negativer og dias. Og det virker besnærende at få alle pladsfordelene ved en multifunktionsmaskine, samtidig med at man kan få papirversioner af sine gamle negativer bare ved at trykke på en knap. Dermed ville Epson virkelig havde fremstillet den optimale kombinerede enhed. Uheldigvis er det ikke helt tilfældet.

Flot printkvalitet
Og inden Epsons marketingsfolk begynder at smide aske i håret eller - værre endnu - efter os, så er det kun negativscanningen, der er lidt uheldig.
Resten af multifunktionsenheden er strålende. Epson er nemlig ikke gået på kompromis med hensyn til printkvalitet. Der anvendes seks blækpatroner til printdelen, og patronerne kan skiftes individuelt. Printhovedet er tilsvarende Epsons andre A4-fotoprintere, hvilket betyder overdådig printkvalitet. Selv på almindeligt kopipapir er kvaliteten god. Enheden er dog ikke velegnet til at høvle sidevis af Word-dokumenter ud, for den har ikke en ekstra stor sort patron.
Også scannerdelen er fortrinlig. 2400 x 4800 optisk opløsning er alt rigeligt til papirbilleder og grafik. Epson har dertil begået en lille genistreg, nemlig at få en scannerdriver, der viser flere eller færre justeringsmuligheder alt efter brugerens profil. Det samme gælder for printerdriveren.
Og det er smart: de brugere, der endnu er grønne bag ørerne i printersammenhæng, kan være med, samtidigt med at også hårdhudede professionelle kan boltre sig med alverdens parametre.
Menusystemet på selve printeren er både godt og overskueligt. Det fortæller klart, hvad man kan i en given situation og reagerer fornuftigt på fejl eller specialsituationer.
Det er specielt en hjælp i forbindelse med enhedens understøttelse af ramkort fra et digitalkamera.
Her skal Epson have ros for at understøtte alle formater. Mange multifunktionsmaskiner understøtter for eksempel ikke Sony MemoryStick Pro og endnu færre understøtter Olympus og Fujis xD-ramkort.
Det havde dog været rart, hvis enheden også kunne fungere som ramkort-læser, så man også kunne gemme indholdet fra kortet på den tilsluttede computer.

Mest til de grafiske
Det leder alt sammen hen til, at enheden er meget velegnet til personer med meget grafisk betonede arbejdsopgaver, der kun har lille behov for lige at skrive et Word-dokument ud i ny og næ - og som vel at mærke har en negativscanner i forvejen, for det er RX500s svage led.
Filmholderen i en diasscanner skal løse en simpel opgave - at holde dias på plads under scanningen. Men i praksis er det uhyggeligt svært at få fabrikeret et godt design, og Epson er snublet i filmstrimlen med deres design. Forsøg på at scanne en stribe sort/hvide negativer gik helt galt, da scanneren simpelthen ikke kunne scanne negativerne korrekt. Enten blev de uskarpe eller særdeles underligt eksponeret. Dias faldt simpelthen ud af diasholderen, men kunne scannes, hvis man pillede dem ud af rammen. Og her blev resultaterne fine.
Scanneren er kapabel nok. Det er bare synd, at negativholderen er så dårlig.

Billedtekst:
Epson RX500 er velegnet til personer med grafisk betonede arbejdsopgaver - som vel at mærke har en negativscanner i forvejen, for det er multimaskinens svage led.

Boks:
Epson RX500
Pris: 3.299 kroner inklusive moms
Flere oplysninger: www.epson.dk
Karakter: 3 ud af 5




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere