IBM satser på forretningslogik

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. januar 2004.


Efter at IBM har tematiseret deres softwareafdeling, har administrationssoftwaren Tivoli fået yderligere en forretningsdrejning. Dertil taler IBM om konvergens mellem konsulentydelser og systemadministration.
Konvergens
Efter en lidt omskiftelig tilværelse er Tivoli blevet en del af IBM's nye tematiske softwareverden. Og rollen for Tivoli er i stigende grad forretningsmæssig styring af it-ressourcer. Både set i forhold til drift, og i forhold til forretningsmæssige processer.
- Der er ved at ske en total konvergens mellem styring af it og konsulentydelser. Det gør, at konsulentydelser er helt anderledes end for bare fem år siden. For at kunne styre en virksomheds forretning, skal man have tjek på dens it, og for at kunne det må der systemmanagement-værktøjer til, siger nordisk chef for IBM's Business Consulting Services Thomas Reenberg, der mener, at it i dag er en strategisk parameter for en virksomheds konkurrenceevne, og man derfor skal kortlægge de præcise relationer mellem it og forretning.
- Og for at kunne det skal man vide, hvad ens it-miljø består af. Ellers kan man ikke tage beslutninger om for eksempel outsourcing, siger han videre.

Forretning og it
- I dag sker ændringerne i it systemerne som knopskydning. Derfor må værktøjerne til systemadministration afspejle dette. Og fordeling af ressourcer er ekstremt vigtig i dag, hvor investeringer i it direkte kræves afspejlet i virksomhedens forretningsplan, mener Martin Grundtvig, Nordic Specialty Sales Leader Storage, Security & Automation.
Det betyder for ham, at det ikke længere er et spørgsmål om, at en virksomhed centraliserer al dens
systemadministration på et bestemt produkt.
- Tivoli har i dag mulighed for at være paraplysystem for alle en virksomheds administrationssystemer, idet data kan opsamles fra disse og bruges til den overordnede styring. I dag er det ikke et spørgsmål om enten eller med hensyn til systemadministration. Det er et spørgsmål om forretningsstyring, og her sameksisterer vi gerne med andre, siger Martin Grundtvig.

Billedtekst: Thomas Reenberg, nordisk chef for IBM's Business Consulting Services kalder relationen mellem systemadministration og forretningsrettede konsulentydelser
for total konvergens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere