It-sikkerhedsråd mangler penge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. januar 2004.


Der er ikke penge nok til at bringe sikkerhedsbudskaberne ud, lyder beskeden til videnskabsministeren.
it-sikkerhed
Nogen glemte at tænke på, at budskaber om it-sikkerhed også skal kommunikeres ud, da regeringen for et år siden oprettede Rådet for IT-sikkerhed.
Rådet savner penge til at få råbt højt nok, men en anmodning om flere penge er på vej til videnskabsminister Helge Sander. Hvor mange kroner, det drejer sig om, kan rådets formand, Allan Fischer-Madsen, endnu ikke sige. Det afhænger blandt andet af, om man ønsker at bruge tv-annoncering.
Budskabet om de manglende midler kom frem på Dansk IT's velbesøgte årlige sikkerhedskonference i København ved åbningen i tirsdags.
- Vi har fået oprettet et nyt råd for it-sikkerhed og en enhed i IT- og Telestyrelsen med sikkerhed på dagsordenen, men man kan diskutere, hvor langt man er kommet på den bane, sagde Dansk IT's formand Per Buchwaldt, der selv er medlem af rådet.
Bedre kommunikatiom
Formanden pointerede nødvendigheden af også at kunne præstere markante resultater. Personligt er han overbevist om, at hvis man skal "ud over rampen", så er det tvingende nødvendigt at få kommunikeret bedre.
Noget tyder på, at der er en positiv holdning til at få penge på banen.
- Der er en opmærksomhed over for problemet, og der er ingen tvivl om, at kendskabet til it-sikkerhed skal øges, siger videnskabsminister Helge Sander til Computerworld.
Ministeren, der også var taler på konferencen, afventer imidlertid udspillet fra Rådet for IT-sikkerhed.
Alliancer med leverandører
Rådet har i det forløbne år blandt andet fået udarbejdet en folder om sikkerhed ved trådløse netværk.
- Det store problem er, at flere leverandører af udstyr ikke vedlægger information om sikkerhedsaspekter, når de sælger produkterne, siger Allan Fischer-Madsen.
Derfor arbejder rådet på at få etableret alliancer med leverandører, så manglen på kommunikation om sikkerhed udbedres. Og så funderes der over, hvad man kan gøre over for udstyrsleverandører, der fortsat vil undlade at informere om sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere