Besparelser ved centralisering

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. november 2003.


Scandinavian IT-Group kommer først med et desktopmanagement-system, der har givet selskabet selv betydelige besparelser på driften efter udrulningen på 16.000 pc'er.
SMS 2003-udrulning
Scandinavian IT Group, der er flyselskabet SAS's udskilte it-selskab, går nu på markedet og tilbyder andre selskaber et eget-udviklet desktopmanagement-system, der skal gøre overgangen til Microsoft SMS (System Management Server) 2003 enklere og hurtigere. Baggrunden for det nye system, der har fået betegnelsen mPower, er udrulningen i SAS af den nye version af Exchange på 16.000 maskiner på over 200 lokationer over det meste af verden.
SAS' mål med overgangen var at sænke driftsomkostningerne - uden at sætte tilgængeligheden døgnet rundt over styr.
- It-driftudgifterne er blevet omkring tyve procent lavere, fordi vi nu har en centraliseret arkitektur, der gør det muligt at foretage opgraderinger og automatisk installation og rekonfigurering af servere, uden at it-medarbejdere skal ud til de enkelte lokationer. Det er opnået, uden at der skal betales licenser for ekstra software, siger forretningskonsulent Jan Hesselgren fra Scandinavian IT-Group med tydelig adresse til Citrix, der er specialiseret i centraliseret arkitektur.
- Desuden har vi fået bedre styr på sikkerhedsopdateringerne, fordi de også styres centralt. Denne tredje version af System Management Server er betydelig mere moden end de tidligere udgaver. Det er første gang, systemet omfatter hele spektret fra pda'er over pc'er til servere og proprietære terminaler som vores indtjekningsautomater, tilføjer han.
Forud for udrulningen af SMS 2003 ligger et års udviklingsarbejde.
- Der er omkring 10.000 sider whitepaper, og der er tusind måder at sætte dette system op på. Vi ved, hvordan det fungerer og tilbyder andre selskaber at trække på vores erfaringer med at benytte mPower, siger produktmarketingmanager Finn Høeg fra Scandinavian IT-Group.
Scandinavian IT-Group har deltaget i udviklingsarbejdet af SMS 2003 i det såkaldte Desktop Advisory Counsel.

billedtekst:
Produktmarketingmanager Finn Høeg, Scandinavian IT-Group.
- Vi ved af egen erfaring, hvordan mPower virker og tilbyder andre at trække på vores erfaring.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere