Eurotrust vil sælge smertensbarnet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. oktober 2003.


Det århusianske center til fjernbackup, som har givet Eurotrust mange skuffelser, forsøges skudt af.

It-sikkerhedsselskabet Eurotrust er ved at skære ind kernen i form af Virus112 og forretningen omkring salg af digitale certifikater fra aktionæren, amerikanske Verisign. Eurotrust Secure Hosting er netop solgt til Mondo. Ifølge flere kilder i branchen forsøges smertensbarnet Eurotrust Netvaulting fyret af som det næste.
Underskudsramte Netvaulting, der udfører fjern-back up via internettet, har været til salg i længere tid, men Eurotrust kræver for meget. Blandt tilbudsgiverne var en ledergruppe, hvoraf en - den administrerende direktør Jesper Matthiesen - efterfølgende gik, og to andre blev fyret.
Et levn fra fortiden
Eurotrust-direktøren Brian Mertz Pedersen, der er trådt i Matthiesens sted, afviser imidlertid, at firmaet er til salg. Ifølge ham passer det ind i den ‘cirkel' af sikkerhedsprodukter, som Eurotrust taler meget om, hvilket han ikke mener, at Secure Hosting gjorde.
- Hostingdelen var et levn fra fortiden, siger Brian Mertz Pedersen, der tilføjer, at man fravalgte at satse på at opnå kritisk masse, fordi en relativt begrænset vækst gjorde det for risikabelt. Men ifølge ham kørte hosting-firmaet med overskud, når interne koncernafregninger blev fraregnet.
Brian Mertz Pedersen er optimistisk over for Netvaultings fremtid og fortæller blandt andet om en fordobling af datamængden, der foretages backup på. Men direktøren bekræfter også, at TDC, der brugte Århus-firmaet som underleverandør til sine kunder, har trukket sig, fordi man har opbygget egen tjeneste.
Eurotrust har for nylig bebudet lukning af datterselskaber i Frankrig og Schweiz. På Yahoo Finans, hvor en diskussionsgruppe følger det Nasdaq-noterede selskab, ses blandt gisninger på frasalg og lukninger, at Verisign, der ejer 18 pct. af firmaet, er interesseret i et køb efter nytår, men kun af kernen.

Billed:
Brian Mertz Pedersen afviser, at chefernes exit har givet problemer med ekspertise-niveauet i Netvaulting. Ifølge ham er de tilbageværende mennesker særdeles dygtige.

boks:
Optræk til retssager
Det mislykkede forsøg på management buyout af Eurotrust Netvaulting trækker en spor af ballade efter sig. Eurotrust har blandt andet undladt at betale løn til to af de chefer, der deltog i forsøget, men blev fyret, og deres fagforeninger lægger nu pres på koncernen.
Heller ikke den administrerende direktør, Jesper Matthiesen, der selv gik, fik de penge, som han ifølge kontrakten havde krav på. Til gengæld har han fået et brev fra Eurotrust-formanden, advokat Karoly Nemeth med en beskyldning om brud på konkurrenceklausulen. Matthiesen har sammen med en af de fyrede, Henrik Hansen, startet egen virksomhed med backup i centrum.
- Jeg trues med, at der nedlægges fogedforbud, og der anføres andre beskyldninger, som jeg også har bedt advokaten om at dokumentere, siger Jesper Matthiesen, der afviser, at hans nye selskab B4Restore går Netvaulting i bedene. Selskabet tilbyder ikke remote backup, men udelukkende hjælp til virksomheder, der kører backup
indenhus.

boks:
Mondo udvider fokus
Med købet af Eurotrust Secure Hosting bevæger Mondo sig ind på markedet for hosting for små og mellemstore virksomheder. Hvor virksomheden før har satset på de store virksomheder, skal den nu også drive webhotel-forretning.
Med købet følger otte medarbejdere fra Eurotrust Secure Hosting og over 200 servere. Eurotrusts hosting-selskab inkasserede sidste år et underskud på 4,3 millioner kroner. Aftalen er gældende fra 1. januar 2004. Administrerende direktør i Mondo Anders Andersen oplyser, at Mondo med købet øger omsætningen med ‘et to cifret millionbeløb' og flere tusinde kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere