Farvel til det asiatiske look

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. oktober 2003.


Samsung er ved at skaffe sig fodfæste på det europæiske mobilmarked blandt andet ved at lancere en lille eksklusiv telefon som SGH-E700.

Samsung er overordentligt ambitiøs - ikke mindst på mobilområdet: På den store europæiske it-messe CeBIT i foråret kunne selskabet ikke nøjes med en stand, men stillede med en håndfuld i forskellige haller, og Samsung har annonceret, at det i løbet af det næste år vil lancere 100 nye telefoner til forskellige markeder.
Med denne model, der har fået betegnelsen SGH-E700, markerer den koreanske producent for alvor at have forladt det "asiatiske" design, der tidligere prægede telefonerne fra Østen: De mindede ofte om et stykke billigt elektronisk legetøj.
Denne model er lille og elegant. Undertegnede har tidligere haft den opfattelse, at der er grænser for, hvor små mobiltelefoner bør være. SGH-E700
er 9,0x4,5x2,3 cm og vejer 86 gram. Det betyder, at den kan ligge i brystlommen ved siden af etuiet til betalings- og kundekortene. Så nu er jeg glad for den lille størrelse. Desuden er der tale om en klaptelefon, som man åbner, når man benytter den. Dermed kan også folk med pølsefingre bruge tastaturet.
Også på et andet område har denne telefon fået mig til at ændre opfattelse: Hidtil har jeg ment, at polyfoniske ringetoner er en parallel til brede fælge, skørter og undervognslys på en Opel Ascona. Nu er der bare det, at når du har en smart, ny og dyr telefon i lommen, så er du nok også interesseret i at vise den frem, og hvilken bedre anledning end når den ringer med fuglekvidder eller et ordentligt stød i Farfisa-orglet?
Manualen samler støv
Når det gælder det vigtigste ved en mobiltelefon - når det er konstateret, at den fungerer - nemlig brugerfladen, består denne model med glans. Beviset ligger hjemme på min kommode i form af manualen, der stadig er pakket ind i plasticfolie. Gennem den måned, hvor jeg har talt i den, fotograferet med den og sågar spillet bowling på dens display, har der ikke været noget problem, der ikke kunne løses ved at bruge menu-knapperne intuitivt.
Glimrende billeder
Kamera-funktionerne fungerer enkelt, og så længe man ikke forventer et resultat på linie med et spejlreflekskamera med avanceret optik, giver det glimrende billeder. Specielt mener jeg at have lagt mærke til, at børn ikke når at blive så generte, hvis de bliver fotograferet med en af de mobiltelefoner, de hele tiden ser os voksne med, som når det bliver markeret, at nu skal der ske noget særligt ved, at der bliver taget et traditionelt kamera frem.
Helt uden udfordringer har det nu ikke været at have denne telefon. SGH-E700 har MMS og GPRS, men selv om mobilselskabernes vækst i indtægter fremover skal komme fra øget brug af datatjenester, er det ikke nogen enkel sag at få adgang til disse tjenester. I mit tilfælde krævede det et besøg i en af
Oranges butikker og - da deres net var nede - yderligere en dags ventetid.
Alt i alt er der tale om en prestige-telefon med alle de funktioner, man kan forvente af en high-end kamera-telefon.

Samsung SGH-E700
Pris: 3.000 kroner inkl. moms
Flere oplysninger:
http://www.samsung.se/

billedtekst:
Der er tale om en klaptelefon, som man åbner, når man benytter den. Dermed kan også folk med pølsefingre bruge tastaturet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere