It-træf med fokus på brugere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. oktober 2003.


Microsoft videreudvikler Navisions model for brugerarrangementer og har for første gang afholdt tre dages løsningsforum i Bella Center.
Microsoft løsningsforum

Tirsdag, onsdag og torsdag vajede Microsoft-flagene over Bella Center på Amager, hvor Microsoft Danmark for første gang afholdt Løsningsforum. Arrangementet er en videreudvikling af en løsningdag, som Navision tidligere har afholdt.
- Microsoft har været repræsenteret på arrangementer som "Kontor og Data" og "Teknik og Data", og da de ærgerligt nok gik i sig selv, undersøgte vi, hvilken type arrangementer vores kunder har behov for. De føler ikke, at de får udbytte nok af at bruge deres tid på en traditionel messe. I stedet tilbyder vi en vifte af konference-spor med fokus på brugererfaringer fra andre virksomheder, og sideløbende har 39 af vore partnere stande herude, siger marketingsdirektør Thomas Rydberg fra Microsoft.
Lære af andre
Om tirsdagen afvikledes en række arrangementer om den nye version af Exchange for 1.100 teknikere og udviklere, og de to følgende dage forløb det egentlige løsningsforum fra business integration over digital forvaltning til portaler og sikkerhed. På disse to dage var deltagerne ifølge marketingdirektøren overvejende beslutningstagere i skikkelse af økonomi- og it-chefer. Her var der cirka tusinde gæster pr. dag, og Thomas Rydberg vurderer, at cirka to tredjedel tog derud begge dage.
- Mange kommer for at høre om, hvordan andre takler de problematikker, de selv står midt i. Men samtidig ønsker de fleste også inspiration i form af information om helt nye eller kommende løsninger, siger Thomas Rydberg.
Microsoft Danmark regner med at gøre løsningsforum til en fast årlig tradition.

billedtekst:
- Det er vores intention at afholde disse løsningsforum en gang om året, siger marketingsdirektør Thomas Rydberg fra Microsoft Danmark. Fotos: Torben Klint

voxpop:
Information på tværs
- Jeg følger portal-sporet for at få inspiration til, hvordan vi kan få udviklet firmaets intranet og på længere sigt også ekstranet, så det er integreret
med vores eksisterende internet-løsning, siger reklamechef Bente Saugmann fra V. Løwener.
- Målet er at gøre mere information tilgængelig på tværs af organisationen. Som andre firmaer mistænker vi, at der ligger meget information skjult ude på pc'er eller i skrivebordsskuffer, og at der indimellem er medarbejdere, der ikke finder frem til de relevante oplysninger, fordi de ikke ved, hvem de skal spørge. Derfor er vi meget interesserede i, hvad andre har gjort for at skabe enklere arbejdsgange, siger hun.

Sikkerhed på netværk
- Det er fortrinsvis sikkerhedsløsninger til netværk, jeg er kommet for at se. Først og fremmest vil jeg gerne vide mere om, hvordan Microsoft vil tilrettelægge sikkerhedsopdateringerne i fremtiden, siger ingeniør Bjarne Larsen fra Frederiksborg Amt.
- I dag er det en udfordring, at det i høj grad er den enkelte brugers eget ansvar at vedligeholde sikkerheden på hver enkelt pc. Der er behov for en mere centraliseret varetagelse af sikkerheden på netværk, siger han.

Mobilitet
- Det er inden for drift af løsninger til små og mellemstore virksomheder, vi som forhandlere søger inspiration på dette løsningsforum. Specielt ser vi efter løsninger, der kan benyttes fra tynde klienter, siger administrerende direktør Martin Wiil fra Consensus.
- Mobil adgang til al relevant information i virksomheden har hidtil været uden for de mindre firmaers økonomiske rækkevidde, men vi er overbeviste om, at efterspørgslen vil være der, nu hvor disse mobile løsninger bliver mere driftsikre, samtidig med at omkostningerne er på vej ned, siger han.

Videreudvikling
- Vi har en Navision-løsning og ønsker at se, hvordan den kan udbygges eventuelt med Axapta. Samtidig er vi interesserede i at høre erfaringer med web-baserede integrationsløsninger, siger it-konsulent Arne Nørregaard fra TDC.
- Desuden kigger vi efter at kunne videreudvikle eksisterende applikationer ved at give brugerne adgang til dem fra mobil-enheder, tilføjer it-supporter René Helding fra TDC.

Forretnings-integration
- Jeg er kommer for at se på forretningsintegration. Særligt løsninger, der gør det muligt at udveksle dokumenter og for eksempel fakturaer på en måde, der er mere integreret i forretningsgangene. I dag udveksles disse ofte via e-post, som herefter behandles manuelt. Her forventer jeg at se BizTalk-løsningen, der ud fra XML kan kommunikere med de fleste andre formater, siger it-chef Lars Errebo fra Rationel Vinduer.
- Desuden vil jeg benytte løsningsforum til at finde ud af, hvor langt disse integrerede løsninger er kommet med hensyn til at gøre det muligt for brugerne selv at sætte kommunikationen op. I dag er it-afdelingen meget involveret i at sætte denne kommunikation op, men efterhånden som løsningerne bliver standardiseret, bør det blive muligt for flere, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere