Nu kommer WiFi-mobilen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. oktober 2003.


Intel viser de første testmodeller af en trådløs telefon, der både kan benytte 80211b-teknologien og mobilnettene.

ITU Telecom 2003
Geneve: Der er teknologi, der bliver snakket om så længe, inden de bliver virkeliggjort, at når de endelig er klar, modtages de med et skuldertræk og et: ‘Det var også på tide'. Eftersom både mobiltelefoni og trådløse lokalnet er teknologier i markant fremgang i den i øvrigt i det store hele stagnerede it- og telesektor, er der i lang tid blevet talt om at udvikle enheder, der er i stand til både at benytte WiFi- og mobilnettene.
På telemessen bliver der imidlertid for første gang vist telefoner, der både kan benytte GSM/GPRS-nettene og trådløse lokalnet efter 802.11b-protokollen.
Det er Intels såkaldte Systems Technology Lab, der har udviklet de nye WiFi-mobiler, som er prototyper. Det betyder ikke, at chip-giganten nu melder sig som mobilproducent: I stedet ser Intel det som sin opgave at udvikle platform-arkitekturen til denne teknologi. Det kan så munde ud i en stribe retningslinier - såkaldte referencedesigns - som andre producenter kan benytte til at fremstille WiFi-mobiler, som Intel i øvrigt kalder Universal Communicators.
På messen demonstrerer Intel, at prototyperne kan benytte GSM og WiFi samtidig. Det er altså muligt at tale i telefonen, mens man downloader data over en trådløs bredbåndsforbindelse. Desuden kan WiFi-mobilen benyttes til trådløs IP-telefoni, og Intel viser overførsel af opkald mellem IP-telefoni og mobiltelefoni.
Intels prototype er udstyret med selskabets kommende processor til mobil brug, som endnu kun er udstyret med det foreløbige navn Bulverde.

Flere udfordringer
802.11-protokollerne er ikke udviklet med henblik på at gøre teknologien strømbesparende, og her ligger en af de opgaver, der skal løses, inden prototyperne bliver til produkter på forhandlernes diske.
- Batteri-levetiden er endnu ikke god. På de modeller, vi viser, er den et par timer, og vi regner med, at vi skal op i nærheden af den levetid, brugerne har på deres telefoner i dag, siger forretningsudviklingschef Bryan Peebler fra Intel.
En anden udfordring ligger i at få mobil- og WiFi-operatørernes systemer til at fungere sammen, så der for eksempel kan faktureres for forbrug på tværs af flere typer net.
Forventningen er ifølge Bryan Peebler, at der kan være salgsklare WiFi-mobiler klar i løbet af et-to år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere