Gates charmer teleselskaberne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. oktober 2003.


For Microsoft-chefen er web-services vejen ud af krisen i telesektoren.

ITU Telecom 2003
Geneve: Da Bill Gates for fire år siden gik på talerstolen på ITU Telecom og annoncerede, at Microsoft ville udvikle en særlig version af Windows-styresystemet til intelligente mobiltelefoner, var det dramatisk: Verdens største it-selskab gik ind på et nyt område.
I år er der mindre fyrværkeri i Microsoft-bossens tale på ITU Telecom 2003. Til gengæld lyder et godt bud, at hvor kun et begrænset antal brugere endnu går rundt med Microsoft-baserede telefoner i lommen, så kommer mange snart til at mærke de mindre spektakulære tiltag, som hans indlæg drejede sig om denne gang.

Software er nøglen
På telemessen består en stor del af publikum af repræsentanter for teleselskaberne, og Bill Gates budskab til dem er grundlæggende, at Microsofts platforme og webservices kan gøre det enklere og billigere at udbyde nye indtægtsgivende tjenester.
- Når e-handel ikke fik den forudsagte vækst, skyldtes det, at platformene ikke var klar. Nu har udbredelsen af bredbånd gjort det muligt. Software er nøglen her, det er den der vil gøre det enklere at benytte enhederne. Dette er et begejstringens og optimismens budskab: Jeg tror, at udbuddet af tjenester, der kommer ud af dette vil overraske os alle sammen, siger Bill Gates.
Som eksempel på den type tjenester, teleselskaberne bliver i stand til at udbyde, demonstrerer Microsoft kombineret brug af forretningsapplikationer, geografiske tjenester, kalender-funktioner og mobilopkald fra kontakt-informationerne på samme Windows-platform, som kan benyttes såvel fra pc som fra pda og mobiltelefon.
Live Meeting er Microsofts betegnelse for en anden type tjeneste, der kombinerer brugen af telekonferencer med fælles kalenderfunktioner og muligheden for at arbejde på samme skærmbillede.
Endelig nævner Bill Gates Microsofts netop lancerede IPTV, der er selskabets bud på en IP-baseret tv-løsning som et tilbud til teleselskaberne.

Læs mere fra ITU Telecom på side 20-22

Billedtekst:
- Udbuddet af tjenester, der kommer ud af den stigende bredbåndsudbredelse, vil overraske os alle, sagde Microsofts Bill Gates på ITU Telecom 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere