Navision mister støtte

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. oktober 2003.


Microsoft satser på det yngre Axapta-produkt, mener forhandlere, men det afvises softwaregiganten.

strategi
Uroen breder sig blandt landets forhandlere af virksomhedssystemet Navision - det tidligere Attain/Navision Financials. Ifølge flere forhandlere prioriterer Microsoft Axapta-systemet højere end Navision. Værst er dog udsagn fra Microsoft om, at Navision ikke er beregnet til internationale virksomheder.
Den besked fik omkring 100 af landets største Navision-brugere, da de var samlet til et brugerforum.
- Men mange havde købt Navision, og produktet var solgt netop med internationaliseringen som den store styrke, siger en forhandler, der alene har Navision på hylderne.
Lige som flere kolleger i samme situation, ønsker han ikke at stå frem for ikke at skade forholdet til Microsoft. Men Microsoft-udmeldingen vækker ekstra undren, da Navision i dag foreligger i flere landeudgaver end Axapta.
Microsofts præference for Axapta har fået forhandlere, der har begge de danske virksomhedssystemer på hylderne, til at lægge mere vægt på Axapta-siden. Systemet er da også yngre end Navision og derfor baseret på mere moderne teknologi.
Hos Aston Business Solutions i Danmark har man netop sagt farvel til tre Navision-udviklere og fremover uddannes på tværs af Navision og Axapta.

Slut med opdeling
- Vi skal kunne bruge samme ressourcer på begge platforme, siger Claus Hansen, administrerende direktør for Aston Business Solution i Danmark.
Axapta har den største vækst hos Aston. Endnu tegner Navision sig for halvdelen af omsætningen, men markedet er relativt mættet.
Hos konkurrenten Hands har man fået Navision-ordrer i hus fra nye, meget store kunder - kunder, som ellers ligger i Axapta-segmentet, oplyser den administrerende direktør Ole Wamsler.
- Men vi forbereder os på, at tyngden med tiden lægges på Axapta. Investeringer i nye brancheløsninger vil således primært tage udgangspunkt i den platform, siger Ole Wamsler.
Begge direktører siger imidlertid, at der er ikke fare på færde i Navision-lejren. Microsoft har garanteret, at de to produkter understøttes frem til 2012, og direktørerne udnævner enkelhed og driftssikkerhed som Navisions store fordele.

Uro vækker undren
Hos Microsoft vækker uroen undren. Ifølge Microsoft-direktør Peter Colsted fik Navision-forhandlerne bedre vilkår i foråret, idet Microsoft tog livet af den lille udgave af Axapta kaldet Small Business Solutions.
Han afviser, at Microsoft tager afstand fra Navision til internationalt brug, men fremhæver den kommende version af Axapta, som har visse ekstra funktioner.
At Microsoft har sagt til store Navision-kunder, at Axapta er det internationale produkt, forklarer han med, at disse virksomheder måske burde gå over på Axapta, der netop er rettet mod de større.
Debatten om Navision kontra Axapta er dog omsomst om få år, hvor, hvad der i dag kaldes Project Green, er afsluttet. Projektet gælder Microsofts første egenudviklede økonomisystemer. De ventes på markedet efter, at softwarekoncernen kommer med sit nye styresystem, Longhorn, der lanceres omkring årsskiftet 2005/2006.

Billedtekst:
Jesper Balser, medstifter af det oprindelige Navision, må se i øjnene, at Microsoft helst vil have de største internationale Navision-kunder over på Axapta-platformen. Navision var ellers storebror ved fusionen med Damgaard, som stod bag Axapta, og Navision-produktet findes i langt flere landeversioner. Mottoet "Navision - The way to grow" må skrottes. Arkivfoto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere