Nøglen er dine medarbejdere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


Per Mogensen, chef for
decentral infrastruktur, Nordea

Hvordan har de sidste par år påvirket dit arbejde?
- Ud over besparelserne har de betydet en større involvering af forretningen. I 90'erne var it-chefen konge, man havde budgetterne til det og brugte pengene, som man nu syntes, det var bedst. I dag er forretningerne med. En stor del af it-projekterne bliver flyttet ud i forretningsenhederne, som helt eller delvist deler det økonomiske ejerskab til dem. Det gode ved det er, at vi investerer med omtanke. Det udfordrende er at få projektet dokumenteret og beskrevet i dybden, så også forretningen forstår konsekvensen af investeringerne.

Hvordan ændrer de nye forhold mellem it og forretning it-chefens rolle ?
- Som it-leder skal man have mange profiler. Jeg plejer at se en kvadrant for mig med lige store dele af teknik, økonomi, ledelse og kommunikation. De fleste it-ledere er stærke på et eller flere områder, og personligt synes jeg, det er en udfordring at komme efter dem alle. Nøglen til at løse det er dog evnen til at erkende, at man er svag på nogle områder og så teame op med folk, der supplerer dig. Glem aldrig medarbejderne. Du kan komme relativt langt i alle kvadrantens områder, hvis du har dem med.

Hvad fik dig til at lytte ekstra godt efter på årets IT Forum?
- Indlæg om reducering af infrastrukturens kompleksitet og om sikkerhed. Det er interessant, hvor kort tid der efterhånden er til at handle i, fra man får den første advarsel, til man bliver ramt. Vi vil som mange andre gerne være proaktive inden for sikkerhed, for det nytter ikke, at man render og slukker ildebrande. Det er også et område, hvor man fornemmer, at topledelsen er parat til investeringer, blandt andet fordi man tydeligt kan dokumentere, hvad det koster at lade være.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere