Strøm over datanettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


3COM viste på CeBIT en switch, der kan levere strøm til IP-telefonerne og modul-opbyggede trådløse opkoblingspunkter.

Switch med strømforsyning
Med en switch med indbygget strømforsyning fjerner 3Com nogle af barriererne for IP-telefoni: IP-telefonerne har nemlig hidtil ikke fået strøm fra netværket på samme måde som almindelige telefoner får strøm fra telefon-nettet, hvilket gør, at de fungerer, selv om strømmen går i boligen.

Den nye switch, der har fået betegnelsen 4400, kan levere strøm til 24 IP-telefoner. Hver får maksimalt 15 watt. Med denne løsning kan brugeren nøjes med at have en central strømforsyning med backup-strøm frem for at skulle have strømtilførsel eller en transformer for hver telefon. 3Coms switch bygger på en standard, der har fået betegnelsen 802.3af.

Trådløs på moduler
Ud over switchen med strømforsyning viste 3Com et opkoblingspunkt til trådløst lokalnet, der med udskiftelige moduler kan benyttes med såvel 802.11b- og 802.11a- som med den kommende 802.11g-standard. Dermed håber selskabet at kunne forebygge at kunderne venter med at vælge trådløs teknologi, fordi de er bange for at komme til at satse på en teknologi, der bliver faset ud. De nye trådløse opkoblingspunkter kan arbejde på strøm fra datanettet via 4400-switchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere