Slankere uden at være svækket

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Der er omkring ti procent færre udstillere på dette års CeBIT, men hovedindtrykket er lige så overvældende som altid.

cebit
Måske kender du det, at man knokler på for at tabe sig, og når der endelig ryger et kilo eller to af vægten, så synes man knapt nok, at det kan ses. Sådan er det lidt med CeBIT i år. Der er færre udstillere, og der ventes færre besøgende, men der var også så rigeligt at skære af.

Der er også haller, hvor udstillerne ikke længere er presset ind med skohorn. På åbningsdagen er det i de fleste gange muligt at bevæge sig rundt almindeligt - det vil sige uden at bevæge sig i den særlige sidelæns gangart, der kendes fra relieffer i ægyptiske kongegrave. Hovedindtrykket er stort set lige så lammende overvældende som tidligere.

Der er lige godt ti procent færre udstillere: 6.526 i år mod 7.264 sidste år. Den største tilbagegang er på lokale tyske udstillere. Her er næsten 650 færre. Amerikanernes dalende rejselyst fører til, at der i år er 247 selskaber fra USA, mod 320 sidste år. Til sammenligning er der 30 danske udstillere, hvor der var 54 sidste år.

Dobbelt så mange kinesere
Men hvad der er lige så interessant er, at der er nationer, hvis bidrag til messen er vokset i år. Mest markant er der 114 kinesiske udstillere, hvilket næsten er en fordobling. Taiwan sender 655 udstillere, hvilket er omkring 60 flere end sidste år.

Det betyder, at store CeBIT-haller som hal 1 og 2 er ved at være domineret af asiatiske producenter. Dette CeBIT er en slags gennembrud for de asiatiske udstillere.

CeBIT-messen finder sted i Hannover i dagene 12. - 19. marts. Selv om messen er blevt mindre, er der stadig tale om verdens største it-messe.
Tema om CeBIT side 26-29.

CeBIT i tal

I år Sidste år
6.526 udstillere 7.264 udstillere
354.119 m2 398.103 m2




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere