Kampen mod tiden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 6. marts 2003.


Talrige biotekselskaber er ved at løbe tør for kapital. Mens uret tikker, kæmper de for at skaffe midler til deres videre udvikling gennem aftaler med den farmaceutiske industri. Men ligesom ventureselskaberne har farma allerede forkøbt sig på biotek.

Ingen kan eller vil betale for den tidlige udvikling af lægemidler. Heller ikke farmaselskaberne, selv om de har et stort behov for nye produkter og huller i deres produktpipeline.
En af årsagerne er, at de har dårlige erfaringer og forkøbte sig på specielt genomics-projekter i slutningen af 1990'erne.

"Der var meget hype, og mange farmaselskaber investerede store summer, som de har fået et meget ringe afkast af. Der blev indgået handler for hundrede af millioner dollars, som vi ikke har set resultere i produkter," siger Christopher Dippel, Director of Technology Licensing hos Wyeth Pharmaceuticals.

Han siger, at de præ-kliniske projekter simpelthen ikke anses for attraktive nu, og at man også hos Wyeth luger ud i porteføljen. Ikke at projekterne ikke er lovende. De er det bare ikke inden for den rette tidsramme. Farmaselskaberne vil have projekter i sen klinisk afprøvning, fase II eller III, men dem er markedet efterhånden støvsuget for.
En anden ledende licensmedarbejder i et globalt farmaselskab siger, at tiderne er hårde - også for Big Pharma.
"Tidligere ville vi gå ind i flere tidlige projekter, men nu er vi nødt til at se nøje på omkostningerne. Der er bestemt behov for en livskraftig biotekindustri, og som kunde håber jeg, den vil trives. Men det er ikke farmaselskabernes opgave at finansiere den meget tidlige research."

Bioteksektoren kritiseres for, at der er for få tilstrækkeligt innovative projekter, og for at for mange selskaber løber i samme retning. Hundredvis af selskaber laver stort set det samme, lyder det.

"Konsekvensen af udviklingen bliver, at biotekselskabernes livscyklus bliver kortere og kortere," vurderer Lundbecks Director of Corporate Licensing, Ole Vahlgren.

Tema side 18-21
og leder side 2

Billedtekst:
Farma forhaster sig ikke i licensforhandlinger. Combios chef for forretningsudvikling Gert bolwig har oplevet både fusionsrelateret handlingslammelse og trekvart års snak frem og tilbage med et enkelt selskab i bestræbelserne på at hale aftaler i land.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere