Hvor intelligent skal en mobiltelefon være?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. februar 2003.


Mobilsoftware-producenten Openwave udfordrer Symbian og Microsoft med en platform til mobiltelefonerne, der er mindre og mere specialiseret end de store telefon-styresystemer.

n Tema: GSM mod 3G

Mobilstyresystemer: Småt er godt: Når det gælder software til mobiltelefoner gælder det om at vælge det overflødige fra og nøjes med det absolut nødvendige, der så til gengæld er billigere. Det mener det californiske selskab Openwave, der leverer software og tjenester til mobilbranchen på grundlag af åbne standarder.

-ÊEnkelhed er nøglen. Vi skal ikke forsøge at føre alle de faciliteter, vi kender fra pc'en ned i mobiltelefonen, siger administrerende direktør Don Listwin fra Openwave.

Dermed lægger Openwave afstand til de to konkurrerende styresystemer til de mere intelligente mobiltelefoner fra henholdsvis Symbian med de førende mobilproducenter bag sig og fra Microsoft.

-ÊSymbian og Microsofts Windows Powered Smartphone-software er store generelle styresystemer. I stedet er der brug for mindre omfattende software, der er særligt udviklet til netop de faciliteter, der skal benyttes i den pågældende telefon. På det mobile område, hvor der er begrænset lagringskapacitet, og hvor strømforbruget skal holdes nede, gælder det om at undgå den situation, vi kender på pc'erne, hvor brugerne kun benytter en lille del af styresystemets faciliteter, siger Openwave-direktøren.

Deraf følger også, at Openwave ikke vil betegnes som en konkurrent til Symbians eller Microsofts telefon-styresystem. I stedet ser selskabet sig som leverandør af mere specialiseret telefonsoftware.

Specialiserede telefoner
Ifølge Openwave er det, der igen skal sætte gang i mobilområdet, at lavpris-telefoner skal bringes til at yde de samme data-ydelser som de dyrere modeller. Og det er, hvad selskabet hævder at gøre med deres mobilplatform version 7.0 (Phone Tools V7), der blev lanceret under mobilmessen 3GSM World Congress.

Den nye version af mobilplatformen omfatter en ny messaging-klient, et fil- og applikationstyringssystem, en opgraderet mobilbrowser samt en platform, der gør det muligt at lægge nye tjenester ind i telefonen, idet den kan arbejde op mod såvel XHTML som det Java-baserede J2ME. Det vigtigste er imidlertid, at disse forskellige faciliteter er integrerede, så man for eksempel kan sende et billede fra en mobil med indbygget kamera med et par klik, uden at skulle åbne de enkelte programmer separat.

Platformen er udviklet, så mobilselskaberne kan tilpasse den efter behov og lancere den under eget logo.

Dermed mener selskabet, at kunne dække software-behovene i langt de fleste mobiltelefoner og at tilføre branchen en enkelhed, der kan være med til at afhjælpe stagnationen.

-ÊMobilbranchen har fået en ny, mere pragmatisk opfattelse af, hvordan de skal nå ud til kunderne. I Europa er de ved at løbe tør for nye kunder, de kan sælge telefoner til. Derfor ligger det lige for, at væksten skal komme fra mobile datatjenester. Teknologien er klar, nu skal det gøres simplere at bruge den, siger Don Listwin.

Forudsætningerne klar
Mobildata har været længe undervejs, men nu mener Don Listwin, at betingelserne er til stede for et gennembrud.

Vendepunktet var, da mobilerne i slutningen af sidste år fik farvedisplay samtidig med, at de kan overføre data via den pakkekoblede GPRS-teknologi.

-ÊDet bedste af de nye mobilapplikationer er dem, der giver brugerne mulighed for selv at skabe deres eget indhold: I form af e-post, messaging-beskeder eller foto. De kommer til at drive udviklingen inden for mobildata.

Openwave blev stiftet for ti år siden under navnet Phone.com. 45 mobiltelefonproducenter har tegnet licens på Openwaves browser, og selskabets software ligger i over 300 millioner telefoner. Openwave har i dag en omsætning på 300 millioner dollars.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere