Bio-Intel vil satse på alderdom og optik

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. februar 2003.


Intels øverste tekniske chef Pat Gelsinger annoncerer at Intel vil udvide interesseområderne i fremtiden. Det er specielt bio-teknologi, teknologi for ældre og konvergens af fiber og silicium, som Pat Gelsinger ser vækst i.

Intel developer forum
Pat Gelsinger betegner sig selv som "The ultimate Nerd", men han har ansvaret for teknologivirksomheden Intel med budgetter i milliardklassen. På Intels udviklerkonference afsluttede han konferencen med visioner om Intels fremtidige udviklingsområder.

- Det gik op for os, at vi opererede i en mindre skala end størrelsen af et enkelt molekyle i en DNA-streng. Så hvorfor ikke bruge vores chip-teknologi til biologiske formål? siger Pat Gelsinger.

Han viste flere eksempler på mikroskopiske silicium-strukturer, hvor der blandt andet var en bid DNA, som var hæftet fast på en siliciumflade og kunne flyttes ved hjælp af en laser.

Det lignede en slangebøsse, og Pat Gelsinger jokede med nytten af at have fabrikeret verdens mindste slangebøsse, men konkluderede, at Intel i øjeblikket forsker på livet løs i integration af chip-teknologi og bio-videnskab.

Denne konvergens kan give nye typer af dialyseapparater, ultranøjagtige måleapparater eller simpelthen små garager for nanorobotter.

Optik og ældre
Også på det optiske område arbejder Intel med konvergens mellem chipteknologi og optisk netværk. Lasere med variabel frekvens, optiske logikkredse og 100 gigabit/s optisk netværk, er bare nogle af de projekter, som Intel har i laboratorierne, hvor 100 gigabit/s netværk står nærmest døren.

Laboratorierne havde også forskellige former for mikrosensorer på hylderne, men her var det en helt ny aldersgruppe, som Intel ville fabrikere udstyr til. Pat Gelsinger siger:
- I 2050 vil op mod 30 procent af verdens befolkning være over 60 år, men denne aldersgruppe vil markere sig tidligere. Derfor er vi igang med at udvikle sensorer og anden teknologi, som tager sigte på at kunne hjælpe ældre.

Intel viste blandt andet sensorer der kunne vise person-placering og -person-reaktioner og dermed indikere for eksempel blodpropper i hjernen eller en snigende Altzheimer.

Billedtekst:
Denne Intel siliciumstruktur er to bittesmå beholdere med en kanal imellem. Der vil kunne være seks røde blodlegemer i en af beholderne og kanalen er lille nok til at kunne bruges til at frasi ilt fra blodlegemerne. Der er ingen praktisk anvendelse af dette, men Intel viste det som teknologi-demonstration.

Billedtekst:
Intels topchef for teknologi, Pat Gelsinger forklarer, at chip-teknologi vil kunne bruges på andre områder i fremtiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere