Alle undervurderer Microsofts platform

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. februar 2003.


Konsulenthuset CIP i Vejle er blandt de nye BI-selskaber, der udvikler løsninger på grundlag af Microsofts platform, som de finder undervurderet - også af Microsoft.

Tema: Business intelligence
- Microsoft ved ikke, hvad de har. De har en undervurderet platform til Business Intelligence (BI). Sagen er, at Microsoft har mange produkter, og deres markedsføring er ikke gearet til de forholdsvis komplicerede BI-produkter, siger administrerende direktør Jesper Vork fra CIP (Corporate Information Partners).
CIP, der har hovedkvarter på havnen i Vejle, er et af de konsulenthuse, der udvikler Microsoft-baserede BI-løsninger. Konsulenthuset blev startet i 1999 af tidligere medarbejdere på SAS Institute. Dengang arbejdede de med finansielle løsninger. De valgte at arbejde med Microsofts BI-platform i 2001.
- Microsoft er gået ind i BI, dels fordi det er et vækstområde, dels fordi disse teknologier støtter udbredelsen af deres serverplatforme. Desuden støtter det dem, at de allerede har Excel. Brugerne er ofte vant til at lave en række af disse funktioner i Excel, og de får en lignende brugerflade i BI-værktøjet, siger driftdirektør Peter A. Bull fra CIP.
Det er væsentligt for de BI-løsninger, CIP laver på grundlag af Microsoftplatformen, at de kan benyttes med standard desktop værktøjer og med brugerflader, der så meget som muligt ligner dem, brugerne kender.
- I den nuværende økonomiske situation får vi ikke firmaerne til at skrotte deres eksisterende systemer, og det er ikke realistisk at lære et større antal medarbejdere at bruge helt nye it-værktøjer. I øjeblikket går bestræbelserne på at få BI-informationerne længere ud i organisationerne, og det kræver enkle og tilgængelige værktøjer, siger Peter A. Bull.

Skal regne i valuta
Ifølge CIP skal en BI-platform i dag opfylde en række krav:
Den skal omfatte en regnemaskine, der er lige så god eller bedre end Excel.
Den skal bygge på OLAP-teknologi (OnLine Analytical Processing), som populært sagt gør det muligt at benytte et stykke data i forskellige sammenhænge.
Og den skal bygge på en relationsdatabase.
Disse tre elementer henter CIP fra Microsofts BI-platform - selv om ikke alle er klar over, at OLAP-funktionerne er indlejret i SQL-serveren. Herudover kræver BI-systemerne det, som CIP kalder finansiel intelligens: Systemet skal kunne kreditere, debitere, omregne mellem forskellige valutaer og beregne forskelle i forhold til budget. Det er på dette område, konsulentfirmaet tilpasser softwaregigantens platform. Herudover tilfører selskabet faciliteter inden for sikkerhed og det, der i fagsproget kaldes proceskontrol: Systemer der skal sikre så høj datasikkerhed som muligt.
- De hidtidige BI-systemer har fokuseret på ledelsesrapportering. De har haft svært ved at integrere finansielle systemer som valutaomregning. Europæerne er traditionelt bedre til at lave systemer, der tager højde for flere valutaer. For amerikanerne eksisterer der sjældent andet end dollar, siger Peter A. Bull.
Blandt CIP's kunder er større selskaber som Scanlines, Danske Bank og Dangard Telecom.

Billedtekst:
- Mange selskaber har allerede foretaget de fleste af investeringerne ved at anskaffe SQL-servere, der er forberedt for en række BI-funktioner, så hvorfor ikke benytte dem, siger driftdirektør Peter A. Bull fra CIP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere