Pas på falske antivirusprogrammer

Flere og flere falske antivirusprogrammer snyder computerbrugerne og inficerer maskinen med vira i stedet for at fjerne dem. Et af programmerne er Virus Remover 2009, som it-sikkerhedsfirmaet F-Secure advarer mod.

Under dække af at være et legitimt antivirusprogram inficerer det falske program din computer med vira i stedet for at fjerne dem.

Det er den omvendte verden med de falske antivirusprogrammer, der gør det modsatte af det, man forventer.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet F-Secure er programmerne et udtryk for den øgede opfindsomhed blandt it-kriminelle og deres professionelle tilgang til it-kriminaliteten.

I F-Secures viruslaboratorium bliver der opdaget flere og flere af de falske programmer, der umiddelbart ser reelle ud, og som man som almindelig bruger har svært ved at gennemskue.

Skræmmer folk

Programmet Virus Remover 2009, som F-Secure advarer mod, er et såkaldt "scareware", der forsøger at skræmme folk på internettet til at købe programmet.

Det sker ved at fortælle, at man har virus på sin computer, og at Virus Remover 2009 kan fjerne dem.

Er man så uheldig både at have købt og installeret programmet og kører det, vil man ikke opleve noget synderligt mistænkeligt.

Man kan køre virusscanninger, og programmet vil også fortælle, at det finder vira og fjerner dem.

Men de vira programmet finder, er vira som det selv har inficeret computeren med. Dertil kommer, at programmet også inficerer computeren med trojan-malware, som ikke bliver fjernet.

Det finske sikkerhedsfirma råder computerbrugerne til at beskytte sig mod denne form for angreb ved at man bruger sin sunde fornuft.

Har man aldrig hørt om et produkt eller en producent, man støder på, så er der grund til at bevare en sund skepsis, mener F-Secure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere