Tablet PC skal erstatte nutidens bærbare

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. november 2002.


Microsoft forventer, at de nye tablet-pc'er vil øge brugen af bærbare enheder betydeligt. De kan alle sammen genkende håndskrift, men ellers er der en del variationer.

Tablet pc

Ingen tvivl om, at det nye Windows XP Tablet-pc Edition styresystem er vigtigt for Microsoft. Alene placeringen af lanceringen i verdens økonomiske centrum, New York - tæt på analytikerne - taler sit tydelige sprog om, hvor vigtigt selskabet vurderer, det er for den fremtidige indtjening.

Symbolikken bliver nærmest overtydelig, da Microsoft har lejet Nasdaqs berømte skilt på Times Square for at lade budskabet om Tablet PC'en sætte teknologibørsens dagsorden - i hvert fald for nogle dage.

Ambitionsniveauet er højt.
- Tablet-pc'erne vil i løbet af de næste tre til fem år erstatte de bærbare, vi kender i dag - hvorfor skulle brugerne ikke tage imod muligheden for at benytte pen og håndskriftsgenkendelse oven i de muligheder, de allerede har på den bærbare, siger vicedirektør Alexandra Loeb, der leder Microsofts tablet-projekt.

På kortere sigt stiller software-selskabet i udsigt, at den nye type enheder vil sætte gang i udskiftningen af eksisterende bærbare.

- De bærbare har høj udbredelse blandt medarbejdere, der arbejder i marken, og de er også målgruppe for tablet-pc'erne. Med de nye enheder får ansatte, der sjældent forlader deres arbejdsplads i løbet af dagen, mulighed for at retfærdiggøre at anskaffe en bærbar, siger Alexandra Loeb:
- Den kan øge produktiviteten, fordi noter under møder med det samme kan gøres til dokumenter, og e-post udsendes undervejs, tilføjer hun.

Herudover nævner hun sygepleje, jura og uddannelsessektoren som områder, hvor hun forventer, at tablet-pc'er først vil blive taget i anvendelse.

Vifte af varianter
Bill Gates definerer Tablet PC'en som Microsofts bud på at forene pen og skærm. Alle tablet-pc'er har håndskriftsgenkendelse - desværre endnu ikke på dansk. Det ventes at komme til næste sommer.

Her ud over har der været spænding om, hvor meget frihed Microsofts specifikationer giver producenterne til at lave deres egne udgaver af tablet-pc'en.

Efter præsentationen af Tablet PC'er fra syv forskellige producenter kan det konstateres, at der er en vifte af variationer.

Grundlæggende har producenterne måttet fortage nogle valg: Kraftigere processor og større skærm giver højere strømforbrug. Og lang batterilevetid er et krav, når man for alvor skal være trådløs.

I den ene ende af skalaen finder vi Acer, som har holdt sig til en 800 MHz processor og en 10,4 tommer skærm.
De fleste øvrige producenter benytter 866 MHz processor, men Toshiba skiller sig ud ved at benytte en 1,33 MHz processor og en 12,1 tommer skærm.

De hævder dog stadig at have tre en halv times batterilevetid. Det er ikke langt under de øvrige producenter bortset fra canadiske Electrovaya, der angiver at have udviklet en batteriteknologi, som gør det muligt at bruge deres tablet i mellem otte og 16 timer.

Robust tablet
Blandt de øvrige variationer er en robust model i forstærket metal med gummihjørner fra Xplore og en model med bredere kanter og en stribe betjeningsknapper omkring skærmen fra Viewsonic, der skulle være lettere at betjene, når man står og holder den.

Denne Tablet PC kan desuden fjernes fra sin docking-station og benyttes uafhængigt af tastaturet.
Andre af de nye tablet-pc'er ligner mere bærbare, hvis skærm kan vendes udad.

HP's selvstændige bud på en tablet-pc er beskrevet side 39 i Computerworld.

Blandt de selskaber der gør sig bemærket ved ikke at have en tablet-pc er verdens største producent, Dell.

Til gengæld har Panasonic og Samsung netop meldt sig som tablet-producenter.

Billedtekst:
Tablet-ideen er ikke kun for funktionærer med bløde hænder. Amerikanske Xplore har allerede pakket en version af Tablet PC'en godt ind i gummi og plastic, så den er velegnet til byggepladser, miner og andre rå arbejdspladser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere