Mobilflytterne vil mere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


De store distributører af mobiltelefoner vil have fingre i servicekagen.

For de danske mobildistributører Dangaard Telecom, Comitel, og Tel-Ka Talk ligger nøglen til succes i at tilbyde mere end boksflytning.
Med forsvindende små marginer på mobilt udstyr melder de tre store distributører samstemmende om nye planer for at forbedre indtjeningen i en tid, hvor mange af de lokale markeder er mættet.
To af de tre har ellers ikke umiddelbar grund til bekymring. Ser man eksempelvis på de seneste regnskabstal fra Tel-Ka Head, der har hovedsæde i Middelfart, sker væksten i omsætning ikke på bekostning af indtjeningen.
Faktisk omsatte Tel-Ka koncernen for 2,44 milliarder kroner i seneste regnskabsår med en indtjening før skat på 58 millioner kroner.
I forhold til året før er det en vækst i omsætningen på 183 procent, mens stigningen i indtjening er på hele 237 procent.
Af de tal stammer over 80 procent fra distribution af mobiltelefoner.
Prækonfigurerer
Dangaard Telecom Holdning præsterede en mere moderat vækst i omsætning på 11,5 procent til 6,1 milliarder kroner, men formåede ikke at sikre indtjening tilsvarende.
Den faldt med 27 procent til 48 millioner kroner før skat.
Hos Dangaard Telecom Holding har den øverste chef, Steen F. Pedersen tidligere sagt, at det er virksomhedens mål at flytte en større del af omsætningen over på servicesiden, hvor der er bedre indtjeningsmuligheder.
Ifølge ham er opgaver som reparation,
internethandel og hele logistikfunktionen nøglen til større profit.
Dangaard vil desuden lukrere på, at flere og flere operatører og producenter vælger at outsource opgaver som prækonfigurering af især professionelle mobiltelefoner.
Handel i fisk
Hos Tel-Ka forklarer administrerende direktør Henning Borgersen, at succesen i den seneste regnskabsaflæggelse ikke er den sidste.
Virksomheden blev grundlagt i 1994 som en egentlig distributør af Tele og Kommunikationsudstyr, men op gennem 90-erne tog mobiltelefonerne mere og mere over.
Som noget nyt er Tel-Ka begyndt at producere fladskærme i egen produktionsvirksomhed.
Desuden har virksomheden blandt andet et datterselskab, der leverer sammensatte og tilpassede softwareløsninger, samt en virksomhed, der handler med fisk og andre
fødevarer.
Ifølge Henning Borgersen er netop de ekstra forretningsområder med til at sikre den rette tiltrækning af de kompetente medarbejdere, der har gjort virksomheden til en af landets mest indtjenende IT-virksomheder målt per medarbejder.
Hele 4,6 millioner kroner før skat skaffede hver af Tel-Kas medarbejdere til virksomheden i det forgangne regnskabsår.
Comitel investerer
Hos Comitel, derimod, har seneste regnskabsår været langt fra tilfredsstillende.
Administrerende direktør, Peer Kølendorf måtte se sin omsætning falde med 27,5 procent til 591 millioner kroner.
Det gav mobildistributøren et resultat før skat på minus 27,5 millioner kroner.
Forklaringen er ifølge Peer Kølendorf, at forventningerne til markedet sidste år generelt var for høje, hvilket fik efterspørgslen til at falde.
- I år har vi så været heldige, at forventningerne fra producenter og operatørers side er så lave, at der opstår kraftig efterspørgsel rundt om i verden. Det betyder, at vores omsætning til dato har rundet sidste og forrige års, ligesom indtjeningen i dette år bliver den højeste i vores historie, siger Peer Kølendorf.
Han tilføjer at Comitel har investeret betydeligt i tiltag, der ikke direkte er distribution af mobiltelefoner, men som på langt sigt skal bidrage til øget indtjening på service af mobildistribution.

Note:
80 procent af vores kunder har vi haft, siden vi etablerede os i 1994. Det tager jeg som udtryk for, at ordholdenhed og menneskekendskab virker bedre end den teoretiske viden, man kan tilegne sig på Handelshøjskolen.
Henning Borgersen, adm. dir. Tel-Ka.

Billedtekst:
De danske mobil-distributører har haft et blandet år og vil for at sikre indtjening i fremtiden også fokusere på andet
end at flytte kasser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere