Sagt om 2M og Mathiesen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. juli 2002.


"Alle flokkedes de om Michael Mathiesen og 2M Invest, mens det gik godt. Da det så gik ned ad bakke, glimrede de ved deres fravær."
Lars Kolind om erhvervslivet, den politiske verden, erhvervsorganisationerne og fagforeningerne under 2M krisen.
Computerworld Online 18.juli.

"Jeg føler med Michael Mathiesen, som i øjeblikket ser på, at hans livsværk går ned. Og det bekymrer mig at tænke på den effekt, det formentlig vil få på både IT- og venturebranchen. Det ville være en klog drejning at indføre lidt mere positive og nuancerede vinkler i udtalelserne om kriseramte virksomheder, så vi ikke lammer initiativet i de resterende danske virksomheder."
Ulf Munkedal medstifter af Vigilante og administrerende direktør i Fort Consult om 2M krisen.
Børsen kommentar 10 juli.

"Vi kan sagtens klare os uden 2M nu. Vores omsætningsmål for hele året er vi ved at have nået nu. Skulle det smadderærgerlige ske, at 2M går ned, så får vi bankerne som ejere."
Stein Bagger, administrerende direktør IT Factory, som 2M ejer 87,3 procent af.
Computerworld Online 2. juli

"Værste eksempel var Varde Bank, der indtil sammenbruddet ellers var opfattet som forsigtigheden selv. Men bag facaden lånte banken vildt ud til datidens Nick Jensen'er og Michael Mathiesen'er - der dengang hed Klaus Riskær og Flemming Thomsen. Det kostede vestjyderne massive tab."
Trends: Fest for jydernes penge. Børsens nyhedsmagasin 13. maj 2001.

" Jo, jeg løber da en stor risiko. Hvis 2M fejler, vil det også blive opfattet, som om jeg har begået min første, store fejltagelse."
Lars Kolind om investeringen af 25 millioner kroner og rollen som redningsmand for 2M Invest.
Børsens Nyhedsmagasin 8 april.

"... jeg er egentlig oprørt over, at Michael Mathiesens indsats nu skal nedvurderes - og 2M beskrives som et misrøgtet og mislykket eventyr. Danskerne har åbenbart en vis glæde ved at nedgøre dem, de før har set som idoler. Det har jeg selv været ude for i et vist omfang - hvor det, jeg har skabt med Oticon, på et tidspunkt måtte beskrives som varm luft. Så det er da også en følelsesmæssig reaktion fra min side."
Lars Kolind om investeringen i 2M.
Børsens Nyhedsmagasin 8 april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere