Overvældende udbud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. juni 2002.


Computercity i Glostrup har samme omsætningshastighed på højavance-produkter som på printere.

IT-Branchen satte sig i bilen med Thomas Steffensen fra Bundliniebanden en formiddag for at besøge Computercity i Glostrup, der kan prale af at have det største kabelsortiment af alle de detailforhandlere, der køber hos Sandberg IT.
- Det er godt salg i kabler. Og selv om det ikke er så sexet eller noget, der trækker de nysgerrige købere til, er kabler noget, vi alle får mere brug for i takt med, at vi får flere og flere produkter, siger Thomas Steffensen.
Det kan Claus skrive under på. Han lusker rundt om et par hyldemetre tydelig på jagt, men overvældet over udbuddet.
- Jeg skulle egentlig bare have et nyt USB-kabel, for det gamle er knækket. Sådan går det, når man kun har en enkelt USB-port i computeren, men en masse produkter, der skal skiftes mellem, siger Claus, inden Thomas fra Sandberg IT er nået helt over til ham.
Det ender dog med, at Claus går derfra med både et nyt kabel, som han fik på grund af Sandbergs femårs garanti, og en hub med plads til fire USB-stik.
Hvis USB-kablet til 299 kroner havde været gemt af vejen i en kasse under disken, havde Claus måske ikke købt det, og Computercity Glostrup var gået glip af et problemfrit salg med 60 procent avance direkte i forret.
- De gode intentioner holder ikke altid, og derfor er det ikke nok at have planer om at få orden i tilbehørsprodukterne. Man får det ikke gjort, hvis der ikke er en der tager sig af det, og derfor glæder det os, hver gang Thomas Steffensen kommer forbi, siger Henrik Kaspersen, der er daglig ansvarlig hos Computercity i Glostrup.
Ifølge Thomas Steffensen er gennemsnitsavancen på produkterne over 60 procent, hvis forhandleren følger de vejledende udsalgspriser. Det svarer til mere end det dobbelte af, hvad forhandlerne kan tjene på hardware som printere og scannere.
Samtidig er omsætningshastigheden på produkterne ifølge Henrik Kaspersen den samme som på den traditionelle hardware.

Billedtekst: Ifølge Henrik Kaspersen (th.), der er daglig ansvarlig for Computercity i Glostrup, er der samme omsætningshastighed på højavance-produkterne som på traditionel hardware med mindre avance.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere