Novo Nordisk IT-ansatte mener:

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


Susanne Kany, 34 år, projektleder, ansat i i to år:
- Folk er stolte, inklusive mig selv, over at være her. Den stolthed og begejstring smitter, og den tiltrækker også nogle rigtig gode folk. Det er spændende for mig som projektleder, at her er en masse kompetencer repræsenteret. Her er ansat fysikere, teknikere, biologer, designere og mange andre, og jeg synes, det er interessant at arbejde sammen med dem, for folk er rimelig ligeværdige i projekter og har respekt for hinandens forskellige kompetencer. Her er også mange forskellige religioner repræsenteret, og de mange forskellige synspunkter gør, at man bliver udfordret tidligt i forløbet. Det tror jeg faktisk er med til at bygge noget kvalitet ind i produktet, for det kræver mere, når alle ikke er ligesom en selv. Og det gør det også langt sjovere og mere perspektivrigt at gå på arbejde.

Gunnar Worm Olsen, 36 år, supporter, ansat i seks år:
- Jeg kan godt lide, at her er en stor grad af medbestemmelse og frihed. Man bestemmer selv, hvordan man planlægger sit arbejde. Samtidig er her en god atmosfære, og folk er meget positive og hjælpsomme. Man føler, at man får opbakning, hvis der er problemer, og kollegerne kommer selvfølgelig også til dig. Folk har overskud til det, og der er ikke noget med, at man går rundt og hakker på hinanden og siger: Æv, det har jeg ikke tid til. Jeg synes, at det er vigtigt i hverdagen, at man føler, man hjælper hinanden. Samtidig har vi også god hjælp til selvhjælp i vores kvalitetsstyringssystem, hvor alle procedurer i forbindelse med vores opgaver er beskrevet. Det letter arbejdet, specielt når man kommer som ny, og det gør det nemmere for os erfarne at få folk igennem og skole dem.

Zeeshan Rab, 26 år, kundekonsulent, ansat i 14 måneder:
- Her er gode udviklingsmuligheder, og det er en af de ting, jeg prioriterer højest. Virksomheden har et balanceret syn i forhold til arbejdsbelastning og udvikling, og det betyder, at jeg får udfordringer nok, men at jeg også får tid til at udvikle mig. Som IT-medarbejder bekymrer man sig hele tiden om, om den viden man har, er up to date, og jeg har arbejdet andre steder, hvor der ikke var ret stort fokus på videreudvikling. Men Novo Nordisk IT bruger mange ressourcer på at videreudvikle os i forhold til det arbejde, vi skal udføre, og vi bliver hele tiden opfordret til at tage certificeringer, som kan være relativt dyre, hvis man skulle betale for dem selv. Derudover synes jeg godt om, at her er mange indvandrere. Jeg er selv født og opvokset i Danmark, men har en pakistansk baggrund.

Shubhada Watson, 39 år, Senior Business Advisor, ansat i syv år:
- Jeg har som MBA-uddannet en forretningsbaggrund, og jeg arbejder her, fordi her er en meget åben tænkemåde, der ikke udelukkende fokuserer på IT. Jeg har arbejdet i mange virksomheder, fortrinsvis i USA, Schweiz og Danmark, og min erfaring er, at hvis du kigger på IT-virksomhederne ude i verden og du møder menneskene i dem, opdager du, at hele deres fokus ligger på teknologi og på IT-aspekterne af den opgave, de skal løse. De glemmer tit, at IT er noget, der er her for at tjene en mere grundlæggende forretningsproces, og at fokus ikke burde være på IT, men på processen selv. Jeg synes, at vi her i virksomheden har et mere integreret, holistisk billede af, hvad et projekt kan blive, det handler ikke bare om IT. Her er også et meget ungt arbejdsklima, ikke bare i alder, men også i holdning. Det betyder, at tankegangen nogle gange kan mangle modenhed, men til gengæld bibringer det en masse innovative og kreative ideer.

Kate Jensen, 45 år, webserverspecialist, ansat i halvandet år:
- Jeg har arbejdet 23 år i staten, før jeg kom herud, og jeg søgte i høj grad, fordi Novo har et godt ry for deres personalepleje. Og jeg må sige, at de lever fuldt op til det. Man får anerkendelse for, når man laver et godt stykke arbejde, og har man travlt og løber stærkt, så er de også bekymrede for, om de nu byder en for meget. Den slags omsorg er jeg ikke vant til fra staten. Man føler sig faktisk værdsat allerede fra starten, fordi de gør meget ud af deres introduktion til firmaet. Der er ikke noget med: Ind, sæt dig ned og løs nogle opgaver. I stedet føler man virkelig, at man er en del af noget større, når man har været med på sådan en introduktionsrunde.

Helle Fog, 41 år, kvalitetssikringsspecialist, ansat i fire år:
- En meget yndet beskæftigelse, når man kommer hjem fra arbejde, det er jo at brokke sig over sit arbejde. Det gjorde jeg også selv før i tiden, da jeg ikke var ansat her. Så sad jeg og brokkede mig over middagsmaden, så sad min mand og brokkede sig, og så gik den aften. Og det tager jeg jo mig selv i nu, at det gør jeg overhovedet ikke mere. Det skyldes, at Novo Nordisk IT er en meget stimulerende arbejdsplads. Det er enormt sjovt at være her, selv om man indimellem kan være ved at blive hængt i stress og deadlines, som man ikke synes er så sjove. Og så er det en meget moden virksomhed, hvor der altid er nogen, der har kvalificerede svar på dine spørgsmål. Der er næsten ikke nogen områder af virksomheden, der ikke er afdækket, og hvis man endelig i mit job løber ind i et eller andet, der ikke er styr på: Bing, så er der nedsat en arbejdsgruppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere