Uenighed om købsintentioner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. maj 2002.


IT-Branchen går også i dette nummer tæt på salget af desktop pc'er. Vi ser på, om Aldis succes fortsætter, hvad privatforbrugeren efterspørger, og hvordan man sælger på
specifikationer, når kunden i forvejen præcis ved, hvad han vil have.

Hardware-forhandleren har ikke fingeren på pulsen, når det gælder viden om, hvad pc-kunden ønsker.

Skal man tro kunderne, er der stor forskel på det, forhandlerne fokuserer på, og det kunden efterspørger.
Det viser en undersøgelse af danskernes købsintentioner, som IDC har fået foretaget.
Her blev 1024 danskere blandt andet spurgt om, hvad de mener, er vigtigst, når de køber en pc, hvorfor de eventuelt ikke ønsker at købe en pc, og hvad der gør, at de alligevel køber en det kommende år, hvis det er tilfældet.
En rundringning til tre tilfældigt udvalgte detailbutikker viser, at butikkerne tror på bløde værdier som support, design, service og en butiks placering, mens kunden går efter computerkraft, pris og mærkevarer.
Mens 71 procent af kunderne ikke mener, de har behov for en ny pc, mener forhandlerne, behovet reelt er større.

Merlin, Horsens,
Niels Henrik Nielsen, butikschef:
- Vi oplever meget, at kunden ikke rigtig er klar over, hvad de har af computer derhjemme. Derfor har de måske et større behov, end de umiddelbart går og tror.
- Tit ved kunden slet ikke, hvornår det er på tide at opgradere til en kraftigere maskine. Vi sælger meget til "Familien Danmark", som helt sikkert har brug for kraftigere pc'er med mere tilbehør i takt med at spillene og indholdet på internettet udvikler sig. Derfor forsøger vi at påpege det over for kunden.

Fona, Varde,
Steen Hansen, salgsansvarlig for pc'er:
- For vores kunder er muligheden for at få support noget af det vigtigste for, hvad de vælger at købe. Ellers kunne de jo ligeså godt købe deres pc i et supermarked eller på internettet.
- Vi sælger ikke så meget i opgradering, men vi har generelt nemt ved at overbevise kunden om, at de har brug for en større maskine. Vi henviser bare til, at de vel skal kunne printe billeder ud fra internettet, spille de nyeste spil eller komme rigtig hurtigt på internettet.
- Selve salget går dog ekstremt dårligt lige for tiden. Markedet er mættet og det har det været siden starten af 2001. Også salget af fladskærme går trægt, og det undrer mig lidt, når man hører, at kunden er træt af de store, klodsede bokse.

ComputerCity, Østerbro,
Esben Knudsen, assisterende
varehuschef:
- Vores kunder efterspørger meget en god serviceordning, og det er noget, vi slår på i en salgssituation, for vi har egen service-afdeling i huset. Vores kunder har typisk en pc i forvejen, og kun hvis de har brug for at spille, at bruge digitalkameraer eller videoredigering, går de efter specifikationerne.
- Mange gange har kunden slet ikke brug for en stor maskine, der kan alt muligt, og de går mere efter kvalitet end efter specifikationer, for de ved godt, at deres maskine hurtig bliver forældet, uanset hvor kraftig en pc de køber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere