Hjemme-pc'er bliver mere professionelle

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


Detailbranchen mister fodfæste på hjemme-pc- ordningen, spår de store leverandører.

De store leverandører sætter sig på markedet, når de eksisterende hjemme-pc'er købt på bruttolønsordningen, snart skal skiftes. I hvert fald hvis man skal tro leverandørerne.
Den første ordning, der løb fra 1997 til sidst i 2000, var delvist skattefinansieret, mens den nye ordning stiller krav om arbejdsgiverbetaling på 25 procent, hvilket ifølge leverandørerne bliver afgørende for slaget om markedsandele.
- Vi vil også gerne have markedsandele i dette segment, og vi mener, ordningen er skruet sådan sammen, at de leverandører, der har godt fat i erhvervsmarkedet, får mest ud af den nye ordning, siger Nils Claudi Arlund, der er ansvarlig for salget af pc'er hos IBM.
Han tror, detailbranchen vil få svært ved at servicere virksomhedslederne, der med arbejdsgiverbetalingen i baghovedet stiller større krav til professionalitet end tidligere.
Amitech store på gammel
ordning
Da den gamle ordning sluttede, sad Amitech ifølge IDC på 13 procent af markedet. Kun to procent fra Fujitsu Siemens. Det samme gjorde IBM, mens Dell havde godt seks procent.
- Det bliver ikke rift om multimedie-maskiner til at spille på via denne ordning. Derfor er der i højere grad krav om projektsalg, og om at man kan afstemme forventningerne om blandt andet leveringstid hos såvel kunden som den medarbejder, der skal have maskinen, siger Nils Claudi Arlund.
Hos Compaq, der i sidste kvartal 2000 havde en markedsandel på cirka 39 procent, er produktchef Ole Hesseldahl enig i, at det bliver de mere professionelle maskiner, der kommer til sælge i den nye ordning.
Marketingdirektør hos Fujitsu Siemens, Claus Østergaard, spår en fremgang i både salget af professionelle desktop pc'er og notebooks, og Jonas Persson, nordisk chef hos Dell, tror, den nye ordning vil løfte salget af pc'er betydeligt. Men først i løbet af tredje og fjerde kvartal i år.
Også hos Hewlett-Packard lyder beskeden, at det bliver de dominerende på erhvervssegmentet, der kommer til at sidde på den nye ordning. Og markedschef Henrik Johansson siger, at man hos HP altid vil gå efter et marked, hvis det efterspørger pc'er.

Tema om multimedie-pc'er
SIDE 20-28




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere