Fyrre, fælles og forhandler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Kontorfællesskab har udviklet sig til en primær salgskanal for stor del af virksomhederne i MG50.

På visitkortet står der leverandør, men i praksis fungerer en stor del af virksomhederne i kontorfællesskabet MG50 i Århus som forhandlere af hinandens ydelser og produkter.
- Det foregår meget ustruktureret, og det er langt fra alle her i huset, der har underskrevet forhandleraftaler med andre virksomheder. Samarbejdet har alligevel være med til at sikre, at vi har fået adgang til en større kundebase og at vi hurtigere har fået opbygget referencelisten, siger Lars Bo Kirk fra NewClearMedia.
Som medejer af en journalistisk virksomhed, der leverer digitale fortællinger, nyder han godt af sit samarbejde med blandt andre udflyttervirksomheden Arkena, der indtil for ganske nylig var en del af MG50.
- Arkena leverer streaming, som vi laver indhold til og omvendt. På den måde sælger vi begge hinandens ydelser, forklarer Lars Bo Kirk.
Flere forhandlere i samme hus
Arkena har blandt andet også udviklet et streaming-modul til en anden udflyttervirksomhed fra MG50, Dynamic Partners, der laver Content Management-
systemer.
Flere af deres forhandlere er webudviklere med adresse i MG50, og nogle af webudviklernes opgaver er for reklamebureauer i samme kontorfællesskab.
Har man brug for at tilbyde sine kunder hosting, holder blandt andre Dansk Internet Rådgivning, DIR, til i stueetagen, og ifølge administrerende direktør Kasper Kragelund, stammer en ikke uvæsentlig del af DIR's omsætning fra opgaver, der er genereret af kontorfællesskabet.
- Vi har vel formaliserede forhandleraftaler om hosting-ydelser med seks-otte traditionelle forhandlere her i huset. De er typisk leverandører af egne ydelser og fungerer desuden som underleverandører for hinanden, forklarer Kasper Kragelund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere