Kanalsalget må vente

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Billedtekst: - Det traditionelle, direkte salg går over al forventning, siger Finn Jensen, der er administrerende direktør i Guideix som forklaring på, hvorfor kanalopbygningen er skubbet i baggrunden.

ERP-leverandøren Guideix har neddroslet planerne om at opbygge den indirekte salgskanal.

Den partneransvarlige hos det tidligere Guide Gruppen har for travlt med det direkte salg til at få opbygget et forhandlernetværk.
- Jeg erkender at vores ambition om at få startet det indirekte salg og partnerprogrammet er blevet tvunget lidt i baggrunden, men det skyldes, at det traditionelle, direkte salg går over al forventning, siger Finn Jensen, der er administrerende direktør i Guideix.
Hans udmelding for et halvt år siden, da Guide Gruppen skiftede navn til Guideix, var ellers, at man over en årrække ville forsøge at få kanalpartnere til at generere halvdelen af omsætningen.
- Min ambition på det område er blevet noget revideret. Realistisk set tror jeg dog stadig, vi kan hente 20 procent af vores omsætning gennem partnere om få år, siger Finn Jensen.
Hvis væksten i Guideix' omsætning vokser med samme hastighed de næste par år som de forgående, betyder de 20 procent, at der vil være opgaver for cirka 20 millioner kroner at hente for de kommende partnere.
I regnskabsåret 1999/2000 omsatte Guideix for 25,5 millioner kroner og havde et resultat før skat på 2,7 millioner kroner. Det svarer til en omsætningsfremgang på 43 procent fra året før.
I nærværende regnskabsperiode forventer Finn Jensen en samlet omsætning i omegnen af 50 millioner kroner og en overskudsgrad, der er vokset tilsvarende.
Guideix udvikler og sælger ERP II-systemet, Guide, der åbner virksomhedens ERP-data ud mod omverdenen via internettet. Den indirekte forhandlerkanal skal opbygges af konsulenthuse, der i forvejen har ERP-ekspertise i huset.
Revisor anbefaler
Et eksempel på et netop formaliseret samarbejde med en afsætningspartner er et stort tysk revisionsselskab, der gennem sit skandinaviske kontor i Sverige anbefaler sine kunder at bruge Guide som ERP II løsning.
- Vi tror på, at der er et stort marked for business process outsourcing, som vores tyske samarbejdspartner tilbyder. De tilbyder virksomheder at lægge eksempelvis bogføring, økonomirapportering og lønstyring ud af huset, og så anbefaler de i samme omgang deres kunder at købe vores system, siger Finn Jensen.
Han oplyser, at partnerne dermed får skabt deres egen forretningsmodel, tjener på gode konsulenttimer ved integrationen og samtidig sikrer en fornuftig margin på licensaftalerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere