Elgiganten mobiliserer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Detailkæden har ansat en nordmand som chef for salget af teleprodukter, der nu udskilles fra dataprodukterne.

Den norskejede detailkæde Elgiganten har valgt at gøre teleområdet til selvstændigt fokusområde.
Hidtil er salget af mobil- og teleprodukter blevet varetaget af den samme salgschef, som også har været ansvarlig for alle kædens dataprodukter, men for at vise leverandørerne fokus, har Elgiganten ansat en salgschef med eneansvar for mobil og tele.
- Det er vores målsætning at erobre en betydelig markedsandel på teleområdet. Forudsætningen, for at det lykkes, er, at vi viser leverandørerne, at det er et område, vi satser på, siger Jesper Boysen, der er administrerende direktør for Elgiganten i Danmark.
Til den opgave har Elgiganten pr. 1. marts ansat den 32-årige nordmand, Lars Petter Larssen, der har været varehuschef i Elkjøp i Oslo de seneste fem år.
- Nu skal jeg lige have dannet mig et overblik over markedet, før jeg kaster mig ud i at spå om fremtidens markedsandele, men overordnet set er det mit mål at sikre Elgiganten en betydelig fremgang på tele- og mobilområdet, siger Lars Petter Larssen.
I Norge har Elkjøp ifølge egne oplysninger en markedsandel på 40 procent på salg af teleprodukter, men Lars Petter Larssen erkender, at konkurrencen på det danske marked er meget mere intens end i Norge.
- Det vil nok være lidt for optimistisk, hvis jeg sagde, at vi vil se samme resultater herhjemme, som vi har oplevet i Norge, men vi kan helt klart udnytte, at vi får en bedre kontakt til leverandørerne, og at de enkelte butikker ser den øgede fokus, forklarer Lars Petter Larssen.
Butikker følger trop
En del af strategien i Elgiganten er, at organisationen på hovedkontoret skal afspejles i de enkelte butikker.
Hvis den regel også skal gælde i dette tilfælde, er det naturligt, at der også udnævnes en selvstændig salgsleder til teleområdet ude i hver af Elgigantens 17 varehuse landet over. Ligesom der fremover vil blive stillet betydeligt flere kvadratmeter til rådighed for teleprodukterne ude i butikkerne.
- Vi opruster på teleområdet, fordi udviklingen stiller større og større krav til produktviden og viden om abonnementstyper, så det kræver dedikerede medarbejdere gennem hele organisationen at håndterede de krav, leverandørerne stiller, siger Jesper Boysen.
Han beklager, at flere af teleoperatørerne ikke er spillere på samtlige nordiske markeder, for det betyder, at Elkjøp-kæden, der også omfatter Elgiganten, ikke kan udnytte sin størrelse fuldt ud og presse priserne maksimalt, når der skal købes ind.
Elgiganten anser FGroup, der består af Fona og Fredgaard, samt Merlin for at være de eneste konkurrenter, der skal tages markedsandele fra. Dermed bliver der ikke indledt specielle initiativer for at konkurrere med de mindre forhandlerkæder og selvstændige teleforhandlere, selvom de står for en stor del af det danske mobil- og telesalg.

Billedtekst: - Det vil nok være lidt for optimistisk, hvis jeg sagde, at vi vil se samme resultater herhjemme, som vi har oplevet i Norge, siger den nyansatte salgschef i Elgiganten, Lars Petter Larssen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere