SUper-computer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Billedtekst: Forhandleren Datastore i København har succes med annoncering af studielån til køb af pc'er. Over 1000 kroner ekstra bliver der til forhandleren, hver gang en kunde vælger at låne i stedet for at købe kontant.

Prisen på store, nye pc'er afskrækker ikke de fattige studerende på SU, der hellere låner det fulde beløb end går på kompromis med ydelse.

Datastore i København har succes med at tilbyde studielån til købere af nye pc'er.
Efter fire uger med annoncer i Metro-aviserne er den 25-årige medejer af Datastore, Carsten Horn, ikke i tvivl.
- Det er et rigtig godt salgstrick. Det lokker mange af de unge ind, der ikke rigtig har råd til at købe en ny, stor computer, men som gør det alligevel og får os til at finansiere købet, siger Carsten Horn.
Han oplyser, at studielånet, som det står beskrevet i annoncerne, skal opfattes bredere, idet der ikke er krav om, at man er optaget på en uddannelse, for at få lånet godkendt.
- Men det skriver vi ikke direkte, for det virker mere målrettet mod de unge på SU, når vi skriver, at der er tale om et studielån. Så kan vi i næste omgang henvende os direkte til en anden målgruppe, hvis vi har lyst, forklarer Carsten Horn.
Vil hellere låne ud
Han oplyser, at Datastore tjener godt 1.000 kroner, hver gang en kunde vælger at acceptere låneordningen, og at specielt unge har det fint med at bruge flere penge, end de tjener.
- Og vi vil selvfølgelig hellere lave en finansieringsordning end modtage pengene kontant, for vi formidler bare lånet og lader andre kradse pengene ind. Så hvis vi får en kunde ind, der er lidt i tvivl, om han kan få råd, gør vi meget ud af at forklare om lånetilbuddet, siger Carsten Horn.
Hos Datastore stammer 80 procent af omsætningen fra salg af RAM, grafikkort, harddiske og netkort.
Carsten Horn forklarer, at de nye køberegler, der giver to års byttegaranti, har fået Data
store til at ændre lidt i servicebeskrivelsen.
- Før i tiden solgte vi systemer, men det vil vi gerne væk fra nu. Vi vil hellere sælge løsdele. For hvis vi kun sælger løsdele, slipper vi for at skulle bytte hele pc'en, hvis kunden har problemer med den, siger han.
Han forklarer dog, at Datastore som en ekstra service gerne påtager sig at sætte alle elementerne sammen til en hel computer, hvis kunden har købt løsdele, men skal bruge en pc samlet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere