Gammel model sælger sig selv

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. marts 2002.


Auktionstjeneste på internettet kan gavne tilbehørssalget og skader ikke nysalget, mener traditionelle forhandlere.

Bortfaldet af terminaltilskuddet til forhandlerne har fået priserne på mobiltelefoner til at stige så kraftigt, at der er opstået et marked for onlinesalg af brugte mobiltelefoner.
- Der er i øjeblikket gang i mellem 60 og 100 onlineauktioner over brugte mobiltelefoner, og det tal er meget sigende for efterspørgslen, siger John G. Pedersen, der er medstifter af portalen Mobilsiden.dk.
Han forklarer, at tilslutningen til auktionsdelen, hvor privatpersoner sætter deres gamle telefon til salg for højstbydende eller selv går på udkig efter en brugt telefon, har været overvældende.
- Vi kunne godt regne ud, at der i langt større grad end tidligere ville være et marked for salg af brugte terminaler, efter at tilskuddet til forhandlerne nu er faldet bort, men når man som os ikke har en masse investorer i ryggen, der kan stå for markedsføringen, bliver man overrasket, når over 1.000 brugere tilmelder sig den første uge, fortæller John G. Pedersen.
46 forhandlere med
Portalen indeholder de tre undersider mobilsiden.dk, mobilpriser.dk og mobilauktion.dk, der drives i fritiden af John G. Pedersen og hans medejer.
Mens mobilsiden.dk indeholder et væld af produktnyheder, sladder om branchen og andet redaktionelt indhold, er mobilpriser.dk en egentlig forhandlerdatabase, med opdaterede priser på mobiltelefoner fra 46 forhandlere landet over.
Der er både de helt små forhandlere, der ikke selv har råd til markedsføring og de store TDC-butikker, der ikke kan tillade sig at sige nej tak til at indgå i databasen.
Mobilpriser.dk fungerer på den måde, at man indtaster mærke og modelnummer, hvorefter man får rangeret forhandlerne efter, hvor dyre de er.
I øjeblikket er der 802 priser på 132 mobiltelefoner fra 46 forhandlere, og de tal vokser støt, oplyser John G. Pedersen.
Forhandlerne på mobilpriser.dk må så blot håbe på, at de unge, der går på jagt efter en brugt udgave af deres favoritmodel uden af finde den, slår til og køber en ny i mangel af brugte på auktionen.

Billedtekst: - Der er i øjeblikket gang i mellem 60 og 100 onlineauktioner over brugte mobiltelefoner, og det tal er meget sigende for efterspørgslen, siger John G. Pedersen, der er medstifter af portalen Mobilsiden.dk.

Boks:
Grosisten: Auktionstjeneste gavner tilbehørssalget
Hos grossisten Ole Holst Mobiler A/S mener afdelingschef Jens Holst sågar, at auktionen kan skabe et helt nyt marked.
- Vi tror ikke, det kommer til at skade salget af nye telefoner, men jeg kan derimod forestille mig, at vi vil kunne bruge auktionen til at sælge noget af det tilbehør, vi ligger inde med til gamle, udgåede modeller, siger Jens Holst.
Han hilser auktionsdelen velkommen i en tid, hvor salget af nye terminaler nærmest står stille.
- Salget af nye terminaler er gået helt i stå, men det tror jeg ikke på varer ved, for udviklingen af ny teknologi vil altid drive salget. Vi skal huske på, at der blev langet rigtig mange terminaler over disken under julesalget, og de modeller er det endnu ikke nødvendigt at skifte ud, siger Jens Holst.

Boks:
Forhandleren: Det skader ikke nysalget
- Jeg tror ikke, at det skader nysalget, at der er kommet en online-auktion med salg af brugte telefoner, for der vil typisk være tale om de ældre modeller, der er en begrænset efterspørgsel på. Men det er klart, at interessen for brugte modeller er vokset, efter at terminaltilskuddet er bortfaldet, og vi mærker da også en afmatning i vores butik, siger erhvervskonsulent hos HP Elektronik i Herning, Ole Lyng Hansen.
Han tilføjer, at HP Elektronik ikke kan se en forretning i at sælge brugt udstyr, for hvis avancen skal sikres, samtidig med at der skal ydes garanti, bliver der ikke nok til dem, der gerne vil sælge deres brugte telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere