Mange reddede skindet efter nedturen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. marts 2002.


To ud af tre ansatte i eHuset beholdt jobbet. Flere fra ledelsen har enten købt sig fri eller fundet nye græsgange.

"Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt."
Omkvæddet fra sangen om Larsen lyder som skræddersyet til eHuset, sådan som situationen så ud for et års tid siden. Kurserne på firmaets aktier var i top, men det stod helt galt til.
Regnskaberne var voldsomt sminkede, og den 6. juli 2001 gik eHuset konkurs. For de ansatte betød det, at omkring 100 mand blev fritstillet her og nu. Den resterende stab på cirka 215 blev på deres poster og holdt liv i de aktiviteter, som var sunde og salgbare.
I dag er de fleste af dem fulgt med deres job over i nye selskaber med nye ejere.
Køberen CSC Danmark er arbejdsgiver for 173 af dem. Firmaet meldte sig hurtig som køber af eHusets hovedforretningsområder, som i dag lever videre i selskabet CSC Consulting Group A/S. Tidligere salgschef i eHuset Torben Krog blev den ene af to direktører.
Direktøren gik til reklamen
Af de tre resterende tre selskaber i konkursboet er der kun et, som fortsat ejes af boet.
De to øvrige selskaber reklamebureauet Elsass Wagn & O. og WebTop Technology blev købt og overtaget af tidligere chefer i eHuset.
Reklamebureauet Elsass Wagn & O. blev kørt videre af eHusets tidligere direktør Claus Erik Christoffersen og tidligere divisionschef Lars Rohde.
I november sidste år solgte konkursboet firmaet til Kim Elsass og Erik Christoffersen, der er far til tidligere administrerende direktør for eHuset. Firmaet skylder ifølge tal fra kurator Michael Ziegler fortsat 1,3 millioner kroner til konkursboet.
CAD-firma i boets varetægt
Det andet selskab, WebTop Technology, der laver portalløsninger, flyttede væk fra eHusets bopæl i Herlev i sommeren 2001. Da konkursen blev en realitet, overtog fire medarbejdere firmaet med alle forpligtelser, herunder en betydelig garanti stillet over for storkunden DSB. Det blev ikke lagt nogen købesum i øvrigt. Tre af dem leder i dag virksomheden: John Wainer, Claus Ole Hasle, og Peter Gøtterup.
Det sidste selskab Electronic Design Automation, som i dag hedder DDE-EDA A/S ejes fortsat af boet.
Firmaet, der lever af at levere ECAD-programmer til den elektroniske industri, genererer ifølge firmaets direktør Svend Kamstrup Jakobsen overskud.
- Vores firma blev udskilt fra boet som et separat selskab og boet tror på os, og har tålmodighed til at vente på den rette køber og den rette pris.
Det 22 mand store firma arbejder ifølge Kamstrup Jakobsen indtil videre på at give eHusets konkursbo et rimeligt afkast af de 17,5 millioner kroner, som er den overdragelsesbalance, virksomheden er ført videre med.
DDE-EDA's forretningsområde, som oprindeligt blev opdyrket, mens eHuset stadig hed DDE, mistede delvist sin relevans, da firmaet skiftede fokus med etableringen af eHuset.
Derfor har Svend Kamstrup Jakobsen mere eller mindre fået lov at passe sin egen butik. DDE-EDA bor stadig i eHusets gamle bygning i Herlev - sammen med CSC Consulting Group.

Billedtekst: eHusets tidligere direktør og medstifter mistede en stor del af sin formue sammen med eHusets konkurs. Men det stopper ham ikke. I dag holder han øje med sin fars investering i reklamebureauet Elsass, Wagn & O. Foto: Torben Klint

Boks: Egenkapital mindsket med 97,5 millioner
I en statusopgørelse fra eHusets konkursbo fra november 2001 hedder det, at eHusets regnskab for 1999/2000 udviser et overskud på cirka 11 millioner og en egenkapital på cirka 85 millioner kroner.
Ifølge regnskabsudkastet for 2000/2001 er der et tab på 79 millioner og en egenkapital (pr. april 2001) på minus 12,5 millioner.
Boets kurator Michael Ziegler oplyser, at dividenden til uprivilegerede krav forventes at ligge mellem 15 og 35 procent. Men boet bliver ikke afsluttet før tidligst i 2003, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere