Mobile processorer er for dyre for TDC

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Kunderne vil have bærbare Pentium 4-pc'er, men de vil ikke betale for de mobile processorer, siger TDC.

Landets største IT-koncern TDC vil gerne være med på moden, når det gælder bærbare.
Derfor er TDC ved at bestille et parti bærbare med Pentium 4 (1,8 GHz) fra distributøren SD Data hjem.
Salgskonsulent Steffen Winther, TDC oplyser, at de kommer til at køre på en desktop Northwood-processor - og ikke Intels nye mobile processor, som med sin skalerbarhed skulle egne sig bedre til de bærbares batteriforbrug.
- Sælger vi de bærbare med mobile processorer bliver de for dyre, og vi har ikke en chance for at sælge dem, siger han. Derfor vil den ny Pentium 4 være med desktopprocessor.
Importøren SD Data har kun lovet en batterioppetid på en halvanden time. Men det afskrækker ikke TDC.
- Vi er jo grebet af stemningen. Alle skal have Pentium 4, derfor må vi også være der, siger Steffen Winther.
Langt de fleste pc'er, som TDC sælger, stammer fra Amitech. Men netop den bærbare Pentium 4 vil TDC formentlig købe hos SD Data i Vejle.
Her vil store mængder dugfriske, asiatiske bærbare 1,8 GHz Pentium 4 - modeller være at finde på lageret om få uger.
Sælger hos SD Data Kasper Hartmann oplyser, at de bestilte maskiner hedder ASUS, UniWill og Vega, og de har en udmærket kvalitet.
- Vi køber dem af nogle taiwanesere og de producerer flere 100.000 af dem. Sådan noget sætter de ikke i værk, hvis maskinerne ikke er gode nok, siger han og tilføjer, at SD Data selv både bygger og tester bærbare og at firmaet har specialiseret sig i bærbare computere siden 1989.
Nem Computer tester selv
Er man en seriøs forhandler bør man kontrollere, at producenten har sikret en rimelig oppetid, og at afkølingen fungerer på de bærbare med Pentium 4, mener produktchef Hans Henrik Skaarup, Nem Computer.
- Vi tester selv produkterne, hvis det altså ikke lige er en bærbar fra Toshiba. De produkter kan man være sikker på. Modsat produkter fra visse koreanske producenter, siger Hans Henrik Skaarup.
Nem har fået at vide, at batteriet har en arbejdstid på 2,5 timer.
Firmaet kommer på markedet med to typer bærbare til marts. Toshiba's Satelite, der er udrustet med en pentium 4 processor til desktop'er - og Èn med med Intels nye mobile processor, som altså endnu ikke er kommet på markedet.

Boks:
Pentium 4 processorens energibehov (spidsbelastning)

Processor type, eks. Energibehov (varme) Bærbare eks.
Standard 2 GHz P4 70 watt Mitac,
(0,18 mikron teknologi) Uniwill

Northwood 2 GHz
P4 til desktop 42 watt Amitech
(0,13 mikron teknologi) Freenote 4600

Northwood 1,6 GHz
P4 til desktop 32 watt Amitech
(0,13 mikron teknologi) Freenote 4600
Toshiba
Satellite 1900

Intels kommende mobil 2 Ghz
P4-processor
(0,13 mikron teknologi) endnu færre watt
Kilde: Tommy Rydendahl, Intel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere