Bærbare hedeture

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Intel advarer mod visse bærbare pc'er med Pentium 4. Det er fordi, Intel bare vil sælge sine nye mobile processorer, mener Amitech-direktør.

Mere kraft på mindre plads gør livet hedt for de bærbare. De små kabinetter skal lægge krop til stadig flere cpu'er, og samtidig give plads til medfølgende køleapparat.
Desuden belastes batteriet enormt, siger Intels danske arkitekturspecialist Tommy Rydendahl.
- Intel har slet ikke lanceret en mobil Pentium 4-processor endnu, der er egnet til bærbare, så principielt kan det være problematisk at benytte en desktopprocessor i en bærbar, siger han.
Tommy Rydendahl understreger, at det især er batteriets oppetid, der påvirkes.
Men også overophedning kan blive et problem, hvis producenten enten benytter en "gammel" Pentium 4- processor til desktops, eller hvis kabinettet ikke er designet til at kunne køle maskinen.
Intel vil tjene
Hos Amitech, der netop har lanceret sin bærbare med 1,6 og 2,2 GHz Pentium 4 Freenote 4600, har man svært ved at købe, at problemerne virkelig skulle være så store.
- Historien skal nok nærmere ses i, at Intel tjener mere på en mobil processor end en desktopprocessor, og derfor har interesse i at sælge mobile processorer, siger administrerende direktør Lars Bjerg.
Han mener, at nyheden på den tyske site ZDNet.de fra 22. januar om, at eksperter (unavngivne) advarer mod bærbare med Pentium 4, er plantet af Intel selv, og henviser i den forbindelse til, at der nederst på artiklen er angivet telefonnummer til Intel, hvor man kan henvende sig for yderligere oplysninger.
Intels Tommy Rydendahl bekræfter, at Intel ganske vist er på trapperne med sin nye mobile Pentium 4 processor til bærbare. Men han siger, at man ikke kan løbe fra, at der har været flere eksempler med bærbare katastrofer.
- Især er der problemer med hjemmebyggede modeller fremstillet af visse sydasiatiske producenter. De benytter nemlig typisk den ældre standard Pentium 4 til en 2 GHz bærbar og det er uholdbart, siger han.
Ikke altid et problem
Benytter pc-producenten til gengæld Intels Northwood pentium 4 chip baseret på 0,13 mikron teknologien, kan problemet ifølge Rydendahl løses ved et hensigtsmæssigt design.
Både Toshiba og danske Amitech, der for nylig har lanceret bærbare med Intels Pentium 4 (officielt beregnet til desktop pc'er), anvender netop denne type processor.
Amitechs direktør Lars Bjerg siger, at firmaet er opmærksom på problematikken.
- Vi har nu i mange år har solgt bærbare med Intels desktopprocessorer i, og vi tester løbende maskinerne. Vores Freenote 4600 med 2,2 GHz P4 processor er også testet i et varmerum i flere døgn. Den blev kun 38 grader varm, oplyser Amitechs direktør Lars Bjerg, og tilføjer at batteriet virker i 2,5 time.
Hos Toshiba siger produktchef Steffen Sperling, at firmaet har arbejdet for at lave et kabinet, der giver mulighed for køling
- Man skal være meget opmærksom på afkøling. Derfor har vi lavet kabinettet større, så der bliver plads til det, oplyser han. Toshibas nye 1,6 GHz bærbare Satellite 1900 med Pentium 4 kommer på hylderne hos Ingram Micro og Scribona i slutning af februar.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere