Tangora lægger salget ud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Efter betalingsstandsning overtager Norsoft afsætningen herhjemme.

En fejlslagen ekspansionsplan med efterfølgende betalingsstandsning har fået CMS-leverandøren Tangora til at ændre afsætningsstrategi. I fremtiden bliver det distributøren Norsoft, der skal pleje partnerne, uddanne forhandlerne og sikre salget af licenser til Content Management-systemet Tangoraweb.
- I erkendelse af, at det er en meget krævende opgave at opbygge en fornuftig afsætningskanal, har vi valgt at indgå et udvidet samarbejde med nogen, der ved mere om forhandlernes behov og formåen end vi gør, siger administrerende direktør hos Tangora Software, Jens Handberg.
Aftalen betyder i praksis, at forhandlerne får tilbudt at fortsætte som forhandlere under Norsoft, som til gengæld har oprettet en dedikeret salgs- og supportgruppe udelukkende til at sikre afsætningen af Tangora-produkter herhjemme.
Som med Navision
- Vi har ingen grund til at tro, at Norsoft ikke kan løfte den opgave. De gjorde noget tilsvarende med Navision tidligere, og de har bevist, at de kan indstille sig på forhandlerne ønsker, siger Jens Handberg.
Desuden peger han på, at Norsoft i forvejen har opbygget et fornuftigt forhandlernetværk i IT-branchen, hvilket kan være med til at udbrede salget af Tangoraweb til de forskellige kundesegmenter.
- Vi har tidligere været stærke i den grafiske branche, mens vi har manglet partnere i IT-branchen, hvor Norsoft er stærke, siger Jens Handberg, der dog er en smule farvet af sin fortid som administrerende direktør hos netop Norsoft.
Får vejret igen
Tangora havde tidligere en strategi om at være til stede på de udenlandske markeder, men den strategi betød store omkostninger på etableringssiden, og derfor er sigtekornet nu rettet ind på de 200 eksisterende kunder herhjemme.
- Nu skal vi lige have vejret igen efter betalingsstandsningen, og det er vores opfattelse, at der vil ske en yderligere konsolidering på markedet både herhjemme og internationalt. Vi har stadig internationaliseringsplaner, og vi vil gerne positionere os stærkt internationalt, men nu tager vi lige en ting ad gangen, siger Jens Handberg.

Billedtekst: - Vi har valgt at indgå et udvidet samarbejde med nogen, der ved mere om forhandlernes behov og formåen end vi gør, siger administrerende direktør hos Tangora Software, Jens Handberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere