Compaq og Columbusi Farum-søgelys

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. februar 2002.


Columbus og Compaq afviser mistanken om sammenblanding af IT-leverancer til overpriser og sponsorater til Farum Kommune og Farum Boldklub.

Det børsnoterede softwarefirma Columbus IT Partner har endnu ikke udsendt en fondsbørsmeddelelse om sin rolle som udvikler og leverandør af Farum Kommunes nye administrations- og økonomisystem.
Men Columbus-direktionen tæller i øjeblikket på knapper, om det bliver nødvendigt for at rense luften.
Det er de sidste ugers tumult i Farum Kommune, som har fået rygter og mistanker til at flyve lavt om borgmester Peter Brixtoftes rundhåndede omgang med kommunens og private firmaers økonomiske bidrag til Farum Boldklub.
Bagmandspolitiet efterforsker beskyldninger om mandatsvig, og en kommunal undersøgelse skal rede trådene ud for pengenes vandring fra kommunekassen som betaling til private leverandører og retur via sponsorater til blandt andre Farum Boldklub. Med i undersøgelsen indgår også Compaq og det børsnoterede softwarefirma Columbus IT Partner.
Administrerende direktør Carsten Dilling, Columbus, har netop lavet en intern granskning af sagen i Columbus på størrelse med politiets ransagninger i Farum Kommune. Det er den revision, som har givet Dilling sikkerhed for, at det har været et meget reelt samarbejde baseret på et helt normalt kontraktkompleks. Det er veldokumenteret, og det er honoreret til punkt og prikke fra begge sider, hævder han.
Støj på linien
Carsten Dilling tiltrådte som administrerende direktør i Columbus sidste sommer, og de fleste aftaler med Farum Kommune er indgået af tidligere Columbus-direktører, som ikke længere er i firmaet samt stifteren Michael Gaardboe.
- Det er klart, at uroen og rygterne om Brixtofte i Farum Kommune giver meget støj på linien hos os. Vi taler med flere nye kommuner, som er meget tæt på at købe "Columbus Kommune", vort standard kommunesystem, som vi startede udviklingen af med Farum Kommune i 1998. Så jeg fører en tæt dialog med de pågældende kommuner, og endnu har ingen smækket døren i på grund af Brixtofte-sagen, siger Carsten Dilling, Columbus.
Opsagt medlemskab
Status på salget af "Columbus Kommune" er kontrakter med Farum (1998), Vejle, Hvidovre og Odense (5. december 2001). Leverancen til Farum er ifølge Carsten Dilling færdig og betalt i 1. halvår 2001 med et totalt system på 28 moduler til 30-40 millioner kroner. Han afviser, at medlemskabet af "Farum & Erhverv" til 17.500 kroner om året var et sponsorat. Det er en erhvervsklub på et fodboldstadium til at "netværke" med potetentielle kunder.
- Vi har efter tre år opsagt medlemskabet (pr. 1. januar 2002), fordi det ikke gav os tilstrækkeligt udbytte. Vi har ingen andre aftaler eller sponsorater med Farum udover en aftale fra 1998, som løber i fem år. Den giver Farum 10 procent hver gang vi sælger et "Columbus Kommune"-system. Det er betalingen for Farums deltagelse i udviklingen af det første Columbus Kommune-system. Det er kun 10 procent af kontraktens Columbus softwaredel, eksklusive Navision-delen og implementering, fortæller Columbus-chefen Carsten Dilling.
Compaq tager det roligt
Pc-leverandøren Compaq Computer tager det også roligt. Administrerende direktør Walther Thygesen er på ferie, og marketingdirektør Søren Langgård Larsen siger, at en intern undersøgelse indtil nu ikke har vist overpriser og unormale sponsorater.
- Vi har siden 1998 leveret computere til Farum og kun haft en normal gennemsnitlig fortjeneste i branchen. Sponsoratet på bandereklamer m.v. i Farum Boldklub har vi opsagt pr. august 2002, fordi moderselskabet nu samler al sponsorering i Formel 1 motorløb. Men Farum-aftalen var ikke anderleders end vore andre sponsoraftaler med eksempelvis Landspokalturneringen. Den var bare billigere i Farum, siger marketingdirektør Søren Langgård Larsen, Compaq.

Billedtekst: - Det kan godt være, at vi må gå ud med en fondsbørsmeddelelse for at afklare situationen, hvis debatten bliver ved med at accellere med os som centrum. Vi har ingen skeletter i skabene, og ingen lig i lasten, så jeg
kan ikke se, at vi har noget at frygte, siger administrerende direktør Carsten Dilling, Columbus IT Partner.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere