Verden er e-parat og klar til start

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. februar 2002.


PARAT. Eksportrådets udsendte fra hele verden rapporterer om øgede investeringer i e-initiativer. Men der er endnu et stykke vej, før e-handel vil dominere verdenshandlen.

Den vestlige verden er parat til e-handel, men det store boom ligger ikke lige om hjørnet. Det var konklusionen på Eksportrådets konference mandag om barrierer og muligheder for grænseoverskridende e-handel. I dagens anledning havde eksportrådet samlet repræsentanter fra brancheforeninger, uddannelsesinstitutioner samt 10 udsendte medarbejdere fra USA, Europa og Fjernøsten for at fortælle om e-paratheden rundt om i verden.
Professor Niels Bjørn-Andersen fra Københavns Handelshøjskoles e-business-program, understregede vigtigheden af at være e-parat, men manede samtidig til besindighed.
- Hvis du ikke er i e-business om fem år, er du ikke i business, den regel, mener jeg, stadig gælder. Faktum er dog, at under en procent af verdens handlen foregår på e-markedspladser, og at handel, der i den ene eller anden form er elektronisk understøttet, kun udgør fem til syv procent. Så kigger man på de mange undersøgelser, der bliver udført om e-handel, får man fornemmelsen af, at der i dag er større omsætning i at udføre undersøgelser, end der er i regulær e-handel, sagde han.
Statistisk stormflod
Niels Bjørn-Andersens sidste pointe blev bekræftet af de 10 udsendte repræsentanter fra Eksportrådet. I en overflod af mere eller mindre opdateret statistisk materiale om e-handel, internet og e-investeringer fra de sidste fire år, præsenterede de e-tendenser fra deres regioner.
- At være e-parat handler om to ting. Vilje og evne, sådan sagde Erhvervsrådets udsendte i Frankrig, Niels Kaae.
Og tilsyneladende er både vilje og evne til stede i det meste af verden. Ifølge DTI International Benchmarkings fra år 2000 har 85 procent af de franske virksomheder internetforbindelse. En undersøgelse fra 2001 lavet af Berlecon Research viser, at USA har 1.049 B2B-markedspladser, og med 19,1 milliarder investerede dollars giver eMarketer den europæiske førsteplads for investeringer i e-handel til Tyskland.
Det statistiske kaos til trods, var det underliggende budskab klart. E-handel er kommet for at blive. Verdens virksomheder investerer, om end i forskelligt tempo, i e-handels-initiativer, og regeringer i Europa, Fjernøsten og USA gør deres til at lette den elektroniske handel, hvad end det drejer som om at digitalisere toldpapirerne eller arbejde aktivt for at internet-penetrationen stiger.

faktaboks: Styr på verden
På adressen www.emarketservices.com kan virksomheder, der ønsker at e-handle på tværs af landegrænserne få et overblik over verdens forskellige B2B-markedspladser. På siden kan man finde en oversigt over markedspladserne segmenteret efter industri og land. Information om, og en vurdering af de forskellige markedspladser, et diskussionsforum samt links til yderligere information.

Billedtekst; Kigger man på de mange undersøgelser, der bliver udført om e-handel, får man fornemmelsen af, at der i dag er større omsætning i at udføre undersøgelser, end der er i regulær e-handel, sagde Professor Niels Bjørn-Andersen fra Københavns Handelshøjskole, da Eksportrådet holdt konference om barrierer og muligheder for grænseoverskridende e-handel.
Arkivfoto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere