Ivanoff i kapitalkrise

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 21. januar 2002.


Billedtekst: Søren Jensen har sammen med Ole Ivanoff og Lars Heide Rasmussen købt Ivanoff-aktierne af betalingsstandsningsramte Brandts Ventures. De tre har fyret alle ansatte og kører firmaet videre på lavt blus.

Derfor kommer der i år kun en enkelt ny Magnus & Myggen-titel.

Kort før jul sidste år blev det hedt om ørerne på de ti ansatte og deres chef hos den danske børnespilproducent Ivanoff.
Firmaet fik problemer efter at investor Brandts Ventures gik i betalingsstandsning den 26. november.
De ansatte var i forvejen i gang med at slukke branden efter et dårligt år, der endte med et underskud på 7-8 millioner kroner.
Og derefter slikkede kreditorernes grådige flammer for alvor sultent om selskabet
- For at undgå konkurs og miste rettighederne til vores varemærke, Magnus & Myggen, måtte vi forhandle med Brandts Ventures om at købe deres Ivanoff-aktier, siger direktør Søren Jensen.
Nye ejere fyrer folk
Det hele endte med at han selv, Ole Ivanoff og Lars Heide Rasmussen købte firmaet fri med midler fra egne holdingselskaber.
I dag er de ti ansatte fyret, og firmaet lever videre i minimal størrelse med to mand i spidsen; Ole Ivanoff og Søren Jensen. De vil sørge for at betale regningerne, og at levere nok spil til distributøren K.E. Mathiassen.
Fremover handler det om, at fokus skal strammes.
- Vi må nu helt ned og bide i græsset. Og det vil sige, vi starter med kun at sælge bagkatalog, altså de ni eksisterende Magnus & Myggen-titler plus Èt til, siger Søren Jensen og forklarer, at den gamle ledelse begik en fejl ved at satse alt for bredt.
- De ville både gå globalt og lave spil til alle platforme. Det krævede alt for megen kapital. I december stod jeg så og manglede fire millioner kroner til løn og administrattion, siger Søren Jensen.
Tegnefilm på programmet
I første omgang stak han og Ole Ivanoff dybt i egne lommer og lånte firmaet 500.000 kroner med sikkerhed i udstedte fakturaer. Men det holdt hårdt.
- Så nu har vi i stedet valgt af fyre de ansatte og har skaffet to millioner kroner til brug for det, siger Søren Jensen og forklarer, at hans og de to andre ejeres holdingselskaber har lånt Ivanoff disse penge.
-Det skal nok lykkes nu. Vi har et stærkt brand og så venter vi bare på, at tegnefilmen skal slå igennem i Europa, oplyser direktøren for Ivanoff Søren Jensen.
Egmont er på vej med en tegnefilm med Magnus & Myggen som hovedpersoner. Dette vil ifølge Søren Jensen afføde et mersalg af Ivanoffs spil, der i dag er lanceret i 18 forskellige europæiske lande.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr. Test Analyst

Unik System Design A/S

Udviklingschef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere