Scribona og Norsoft i duet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 21. januar 2002.


Vil konkurrere med Four Leaf om distribution af totale IBM storageløsninger.

For at få fodfæste på storagemarkedet har de to distributører Scribona Solutions A/S (tidligere Trend) og Norsoft indgået en utraditionel alliance. Samarbejdet kalder de for Storage Duet og formålet er, at forhandlere gennem duetordningen kan få leveret både storage hardware og -software fra IBM.
Norsoft og Scribona Solutions er relativt nye distributører af henholdsvis Tivoli software og IBM storagehardware. Men begge selskaber har et klart fokus på mulighederne i det marked, hvor behovet for storagekapacitet i følge IDC ventes at vokse 80 procent om året de næste par år.
- Storage Duet handler for Scribona Solutions og Norsoft både om at supplere hinandens kompetencer, men også om at supplere hinanden geografisk. Der er altså både et hardware-/software-samarbejde og et øst-vest-samarbejde indbygget, siger Jens Bager, der er direktør for Platform Partner hos Scribona Solutions A/S.
Tilfældighed
Hans partner i duetten er administrerende direktør Jakob Møller Hansen fra Norsoft. Han fortæller, at samarbejdet blev til ved lidt af en tilfældighed.
- Efter en konference kom Jens Bager og jeg til at tale om, at der jo er mange, der taler om partnerskaber, men få gør noget ved det. Og så tog det ene ord det andet, så vi nu er i gang med noget helt nyt for begge parter, siger Jakob Møller Hansen.
De peger begge på, at timingen for samarbejdet er helt afgørende. 2002 ventes at blive året, hvor storage som fænomen fylder både i bevidstheden hos kunderne og ordrebøgerne i IT-branchen.
- Men det er tunge produkter, der kræver spidskompetencer i stor stil. Derfor er et samarbejde med en hardwaredistributør langt den bedste måde for en softwaredistributør som Norsoft at demonstrere, at vi fortsat fokuserer på distribution af software, siger Jakob Møller Hansen.
Four Leaf konkurrenten
Han lægger heller ikke skjul på, at han er noget misundelig over de resultater, som Four Leaf har opnået i deres arbejde med distribution af blandt andet totale IBM storageløsninger. Men Jakob Møller Hansen ser en klar mulighed for at udfordre Four Leaf til konkurrence.
- Der ligger ikke noget stort kontraktkompleks eller lignende bag samarbejdet. Vi synes bare det kunne være interessant at se, om en målrettet kampagne med samarbejde om leads og markedsføring kunne kaste noget af sig, siger direktør Jens Bager fra Scribona Solutions A/S.
Foreløbig skal samarbejdet rulle ind i andet kvartal. Herefter vil Scribona Solutions og Norsoft afgøre, om de skal arbejde videre med lignende tiltag.
- Jeg er overbevist om, at denne type samarbejde mellem forskellige leverandører også kan bruges, når det gælder VPN-løsninger (virtual private network) og sikkerhed. Områder hvor software og hardware hver især kræver betydelige spidskompetencer, siger Jakob Møller Hansen Norsoft A/S.

Billedtekst: Administrerende direktør Jakob Møller Hansen, Norsoft er overbevist om, at samarbejde a la Storage Duet kan bruges ved distribution af VPN og sikkerhedsløsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere