Stor hæder til Giga-mand

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. december 2001.


Billedtekat: - 10 Gb-chippen i dag er en tredjedel størrelse af den gamle. Den bruger Èn watt, mens den gamle bruger tre. Den nye, der kommer, bliver halvt så stor og bruger en halv watt. Elektronikudviklingen går uhyggeligt stærk, siger Eivind Johansen, teknisk direktør i Giga og nyudnævnt Intel Fellow. Foto: Torben Klint

Eivind Johansen,
teknisk direktør hos Giga, er som den første dansker og eneste
herboende europæer blevet optaget i det estimerede tekniske rådgivningsorgan Intel Fellows, der refererer direkte til topledelsen i USA.

- Det er få gange i ens liv, at man får en æresbevisning af den størrelse, og jeg er meget stolt, siger Eivind Johansen om sin udnævnelse til Intel Fellow.
Han er blevet indlemmet i et eksklusivt selskab, der bare tæller 41 personer ud af Intels 87.000 ansatte, og Eivind Johansen er det første danske medlem, og den første og eneste, som bor i Europa. Resten bor i USA på nær en i Mellemøsten og en i Asien.
Intel Fellow er virksomhedens måde at forfremme deres dygtigste teknikere på. I stedet for at lade dem avancere til administrative stillinger, sikrer man med Fellow-fænomenet, at de dygtige teknikerne får lov at blive ved med at arbejde med det, de er bedst til.
Den 50-åige civilingeniør Eivind Johansen er den eneste i Giga, som har været ansat, siden firmaet blev grundlagt i 1988. Han har altid været teknisk direktør, og udnævnelsen får ikke nogen umiddelbar indflydelse på hans dagligdag. Men han ser det som et stort skulderklap til den danske virksomhed, som Intel købte for næsten ti milliarder kroner i marts sidste år.
- Det giver vores ord lidt større vægt, og der vil blive lyttet mere til os, siger Eivind Johansen og understreger, at samarbejdet med amerikanerne har været særdeles positivt:
- Intel har fra starten vist os meget stor velvilje og interesse. Vi blev købt af verdens største halvledervirksomhed, og i Danmark kan vi måle os med de bedste, siger han.
Anerkendelse
Det er Eivind Johansen opgave at yde teknisk strategisk rådgivning til topledelsen i USA, og han refererer direkte til Mike Ricci, Vice President, Intel Communications og General Manager i Optical Products Group. Om danskeren siger Mike Ricci:
- Siden 1980, da Gordon
Moore (en af Intels stiftere, red.) udnævnte Ted Hoff, opfinderen af mikrochippen, som den første Intel Fellow, har det været den højeste og mest prestigefyldte tekniske position i Intel. Udnævnelsen af Eivind Johansen er en velfortjent anerkendelse af Eivinds enestående tekniske indblik og fortsatte resultater inden for det optiske område. Han er en sand visionær og innovator i den optiske teknologis komplicerede verden. Jeg er overbevist om, at Intel vil drage stor fordel af hans strategiske og tekniske råd.
Beskedenhed
Det er en flot anerkendelse af en mand, som til daglig snarere er beskedenheden selv. Faktisk lykkedes for nylig Eivind Johansens kolleger at glemme hans 50-års fødselsdag. Eivind havde ikke gjort noget nummer ud af at runde et skarpt hjørne, men han havde da wienerbrød med til de overraskede kolleger på dagen.
- Jeg er tekniker, og min slags befinder sig bedre blandt vores apparater end på et podium. Men vi har et inspirerende miljø, så selv om man er blevet 50, er der stadig tekniske udfordringer, siger Eivind Johansen.
Han har ingen planer om at flytte til udlandet, men vil som sædvanlig rejse en del til møder og konferencer rundt om i verden, blandt andet til den årlige Intel Fellow-konference, hvor de 41 tekniske vismænd arbejder med nettet og diskuterer Intels teknologiske fremtid.

Boks: Elektronik-kæmpen
Eivind Johansen, 50, teknisk direktør i Intel-virksomheden Giga. Han har været med fra starten i 1988 og har stået i spidsen for udviklingen af blandt andet den berømte Giga-chip til højhastighedskommunikation på lyslederkabler. Han har været med til at opbygge internationale designcentre og er medinitiativtager til Center for Fysisk Elektronik på Ørstedsinstituttet under DTU. Nu arbejder han på Gigas 40 Gb-chip.

Boks: De ypperligste teknikere
Ideen bag Intel Fellow er at give fremragende tekniske medarbejdere mulighed for at avancere til tops og forblive i en teknisk stilling. Intel Fellow-titlen er højeste udmærkelse, og fidusen er, at virksomheden kan tilbyde et parallelt teknisk karriereforløb, som svarer til det klassiske management-
karriereforløb. Fellow-medlemmerne skal yde strategisk input til topledelsen i beslutninger om virksomhedens tekniske kurs i fremtiden. Fellow-titlen er den teknisk pendant til
Vice President-titlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere