Tidsregistrering baner vejen for mobile data

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. december 2001.


Billedtekst: - Java kan blive den platform, der samler de mange trådløse enheder og standarder, siger Henrik Schulz forrest til højre foran Java Houses konsulentteam.

Firmaer med folk i marken kan øge indtjeningen ved at etablere trådløs online-registrering fra et Javabaseret system, mener konsulentfirmaet Java House.

Timeregistrering er et af de områder, hvor den professionelle brug af mobile datateknologier ser ud til at slå igennem først.
Mobildata har været muligt i flere år, men gennembruddet er udeblevet - mest fordi det har været besværligt og langsomt at koble sig på mobilnettet fra lomme-pc'en eller den bærbare via mobiltelefonen.
Det har i hvert fald virket bøvlet i forhold til den mulige gevinst.
Øget indtjening
Nu er det imidlertid ved at gå op for konsulentfirmaer og virksomheder, der sender folk ud i marken, at online-registrering kan føre til øget indtjening. Som det stadig er mange steder i dag, foregår tidregistreringen på løse lapper, som i værste fald ligger i uger i medarbejderens bil.
- Online-registrering giver større sikkerhed for, at man får det hele med. Den gør det lettere at holde kunden orienteret om hvor mange ressourcer, der er brugt. Og den gør det muligt at få pengene hurtigere hjem fra kunden, siger direktør Henrik Schulz fra Java House.
Fra pc og mobil
Java House er et konsulentfirma, der har udviklet en registreringsløsning til eget brug, som de nu er begyndt at udbyde til andre under navnet Anytime.
Denne løsning består af en central server, hvor registreringssystemet opbevares og styres, samt et antal klienter:
I øjeblikket er der tale om dels en tynd browser-baseret HTML-klient til brug fra pc og dels om en Java-baseret mobil-klient. Mobilklienten er særligt rettet mod den nye generation af PDA'er med GSM- eller GPRS-forbindelse og til de nye intelligente mobiltelefoner.
Når mobilklienten er lavet i Java, skyldes det, at konsulentfirmaet ser denne teknologi som et bindeled på det mangfoldige trådløse område.
- På en vis måde har introduktionen af de mange trådløse enheder ført os tilbage til pc-verdenen i firserne, hvor der var mange enheder og mange standarder. Vores erfaringer viser, at Java gør det forholdsvis enkelt at flytte applikationer over på de små trådløse enheder, siger Henrik Schulz.
Java Houses hovedforretning består i at hjælpe - typisk større - selskaber med at etablere web-tjenester, som integrerer større systemer.
Således har selskabet været med til at udvikle hjemmebanksløsninger, investeringsportaler og analyseværktøjer.
Java House startede for 15 måneder siden og har nu otte medarbejdere som stort set alle har datalog- eller lignende baggrund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere