Teenage-telefon får blandet modtagelse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. november 2001.


Forhandlere kalder Nokias 5510 alt fra en BR-model til en "pletter".

Nokia-aktierne røg forventningsfuldt i vejret, da den finske mobilgigant lancerede sin seneste telefon model 5510 i begyndelsen af oktober. Men vil forventningerne nu også blive indfriet af det virkelige liv ?
Butikschef Lotte Hansen, Vic Center Roskilde, er langt fra så optimistik som de aktiehandlende.
- Jeg tror, den bliver et flop blandt de unge. Den laves i nogle rædselsfulde farver og så ligner den en BR-model af plastik, siger Lotte Hansen. Hun mener, at modellen minder meget om en Motorola-model til 1.499 kroner, som blev lanceret sidste år. Den havde også udvidet tastatur og muligheder for spil og musik.
- Den solgte jeg kun to af på et helt år, siger Lotte Hansen, der mener at de unge er konservative, når det gælder valg af telefoner, og at de i virkeligheden hellere vil have de helt små telefoner.
Uvis ankomst og pris
Den FDB-ejede forhandlerkæde Merlin udtrykker mere interesse:
- Umiddelbart ser den meget anderledes ud, men den har nogle gode
features. Så ja, den er interessant for os, siger kædens ansvarlige indkøber Lars Henriksen. Han mener dog, at salgssuccesen vil afhænge meget af prisen. Leif Henriksen regner ikke med, at Merlin i Danmark vil indkøbe flere end 1.000 stykker til hele landet.
Hos BlueTels forretning i Lyngby er butikschef Mikkel Fregerslev begejstret.
- Jeg er ikke i tvivl om, at den rammer plet i forhold til de unge. Det er som regel altid populært, når der kommer en ny Nokia-model, der ikke er for dyr, siger Mikkel Fregerslev. Han skyder på, at Nokias 5510 vil komme til koste omkring 1500 kroner, og at der på landsplan vil blive solgt omkring 10.000 stykker.
Ingen har endnu fået besked om, hvornår modellen bliver tilgængelig. Butikschef Mikkel Fregerslev tvivler dog på, at han når at få telefonen inden jul.
- Nokia er ikke altid lige hurtig på aftrækkeren til få leveret, siger han.

Billedtekst: Nokias 5510 er en GSM-telefon med udvidet tastatur til chat og SMS. Der er fem indbyggede spil, WAP 1,1 og mulighed for at høre musik via et stereohovedsæt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere