Nokia N78 er en drilsk multimedie-mobil

GPS, Wi-Fi, kamera og trykfølsom menu-navigering. Nokia N78 har spændende funktioner og et overvejende stilet udseende, men hvordan fungerer det hele i hverdagen. Bliv klogere på Nokias multimedie-maskine her.

Nokia N78

Nokia N78 ser spændende ud med både GPS, Wi-Fi og trykfølsom menu-navigering. Derfor har vi haft mobilen i lommen et stykke tid, og med dimensioner på 113 x 49 x 15.1 millimeter fylder den en del i lommen.

De 101.8 gram kan også mærkes, men alt i alt er telefonens størrelse acceptabel, dog må den ikke være større.

Designet er sort, poleret plast på for- og bagsiden og en metalfarvet ramme rundt om telefonen.

Ideen er god

Meningen er vel at give en form for eksklusivt, stilet udseende og det lykkes - lidt. For trods de pæne linjer fremstår den også en smule klodset.

N78 er udrustet med et 'Navi-hjul', som Nokia kalder det. Det går ud på, at navigationstasten er berøringsfølsom, så du kan køre op og ned i menuerne ved at glide fingeren rundt på tasten stille og roligt.

Ideen er god, men det er udførelsen ikke, og der gik ikke længe, før vi slog funktionen fra. Men det stoppede desværre ikke drillerierne på telefonen.

Navigationstasten er i det hele taget ikke så heldig. Man trykker ofte forkert, for eksempel ryger man ned, når man vil ind i en menu eller omvendt, og i det hele taget er betjeningen af Nokia N78 ikke særligt god.

Fin GPS-funktion

N78 har integreret A-GPS-funktion og Nokia Maps, og der følger tre måneders stemmestyret navigation med. Derefter skal man betale.

Navigationen fungerer rigtig fint. Vi prøvede en kortere tur i det centrale København og en tur fra hovedstaden til Vestsjælland. Både positionen og ruten bliver fundet hurtigt, og selve navigeringen undervejs foregår fint.

Nokia N78 har en god 2,4 tommer skærm. Den er velegnet til at se de billeder, man tager med kameraet, der har 3,2 megapixel, Carl Zeiss optik og Tessar-linse.

Kameraet har også et beskyttelsesglas på bagsiden af telefonen, der også udrustet med et sekundært CIF-kamera på forsiden.

Ikke pensionere kompaktkameraet

Kameraet tager brugbare billeder, men så heller ikke mere. Vi savner fem megapixels i kameraet.

Billeder udenfor i godt lys kan bruges, men er det indenfor eller i knap så gode lysforhold, så bliver billederne ikke imponernede. Vi vil ikke pensionere kompaktkameraet til fordel for kameraet på N78.

Telefonen kan optage video med op til 15 billeder i sekundet, og videofunktionen kan bruges til en hurtig optagelse på farten, men ikke meget mere. Man skal i øvrigt passe meget på med for hurtige bevægelser, mens man optager.

N78 har 70 megabyte intern hukommelse, men et to gigabyte microSD card medfølger og sikrer plads til alle dine billeder, videoklip og musikfiler.

Derudover er mobilen udrustet med en integreret FM-sender, der kan sende lyd til bilradioen, og med ‘geotagging' kan du se på et kort, hvor du har taget dine mobil-billeder.

Rar mulighed

Batteriet på sådan en multimedie-maskine kan hurtigt komme under pres. Ved normal brug - tale, sms, musik, foto - holder batteriet i N78 nogenlunde en lang weekend.

Men skal du væk et par dage, og skal du bruge GPS-funktionen, så husk opladeren, for GPS'en sluger strøm som en svensker drikker guld-øl.

Sidst, men ikke mindst er der muligheden for at gå på nettet via HSDPA eller Wi-Fi. Det sidste er en rar funktion at have med, selvom det ikke går super hurtigt.

Dårlig betjening

N78 har mange spændende og gode funktioner og små-lir som taster, der lyser op. Men mobilen er ikke særligt nem at bruge.

Tasterne er ikke gode, og man trykker ofte forkert. Det gør man også på de taster, der er placeret som en del af selve overfladen, og det fungerer ikke optimalt, ligesom den trykfølsomme-funktion aldrig bliver et hit.

Betjeningen af N78 er bøvlet, og man bliver irriteret på telefonen, når man har haft den i lommen nogle dage.

Betjeningen burde leve op til de spændende funktioner, men det gør den ikke, og derfor er der ikke tale om en gennemført mobiltelefon, og derfor kan karakteren ikke blive mere end et tretal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere