Ny Firefox bliver opdateret i det skjulte

Browseren Firefox vil i version 4 løbende blive opdateret automatisk uden at ulejlige brugerne. Se her, hvad det handler om.

Den kommende version 4 af browseren Firefox vil løbende installere sikkerhedsopdateringer uden at spørge brugerne om lov.

Præcis som rivalen Chrome gør det, planlægger Mozilla at introducere automatiske opdateringer, som 'bare' installeres, uden at brugerne nødvendigvis opdager det, endsige giver lov til det.

I modsætning til Chrome vil det dog været muligt for Firefox-brugere at slå faciliteten fra.

Faciliteten, der ikke har fået den store opmærksomhed, bliver til at begynde med kun tilgængelig for Windows-brugere. Firefox 4 er allerede ude i tredje beta-version, og den endelige fuldbårne Firefox 4 ventes at være klar inden årets udgang.

- Vi vil kun bruge dialogboksen (hvor brugerne kan sige ja eller nej tak, red.) til opdateringer, der er væsentlige som at gå fra version 4 til 4.5 eller 5. Desværre kan brugerne stadig se status-bjælken for opdateringen, sagde Mozilla-udvikleren Faaborg for nylig i en besked på Mozillas udviklerforum mozilla.dev.apps.firefox.

Google har gjort det længe

Google har siden introduktionen af browseren Chrome i september 2008 holdt brugerne ude af alt, hvad der har med opdateringer at gøre. "Det er sikrest for brugerne," hævder Google.

Ifølge undersøgelsen 'Why Silent Updates Boost Security' kører 97 procent af Chromes brugere de seneste versioner af browseren, inden der er gået 21 dage, siden den blev frigivet. Til sammenligning er tallet for Firefox-brugere 85 procent og for brugere af browseren Safari bare 53 procent.

En af årsagerne til introduktionen af de automatiske opdateringer er ifølge udviklerne Faaborg og Robert Strong, at mange brugere klager over, at Firefox opdateres for ofte, og at de tit ikke kan se forskel alligevel.

Mozilla er i øvrigt ikke den eneste producent, der leger med tanken om automatiske opdateringer. Også Adobe har tilføjet 'opdatering i det skjulte' for Reader og Acrobat. Brugerne skal selv slå faciliteten til, og Adobe har ifølge pcworld.com ingen planer om helt at fjerne brugerne fra opdateringsligningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere