Masser af søgeord fører til skadelige hjemmesider

Ny undersøgelse viser, at masser af søgeord i alle kategorier fører til lumske sider, som kun er ude på at genere dig og overtage din computer.

Ifølge en ny undersøgelse fra antivirusproducenten Norton fører mere end hvert tredje af de mest populære søgeord til resultater, hvor mindst 10 procent af linkene er skadelige.

- Cyberkriminelle er altid på udkig efter potentielle ofre, hvilket dokumenteres af de mange fup-links på søgemaskinerne, siger Jens Meggers, vicepræsident hos Norton, som producerer antivirusprogrammer og web-skannere.

Nortons undersøgelse overvågede dagligt en af de store søgemaskiners 300 mest populære søgeord og -termer i tre måneder. Hver dag fra februar til marts i år blev 30.000 søgeresultater analyseret og undersøgt for 'SEO poisoning' altså 'om de var blevet 'forgiftet' af cyber-kriminelle på en eller anden måde.

Fra smuds til sangtekster

Søgeemnerne spændte fra sportsbegivenheder over sangtekster til rene nyhedsartikler.

Ved at fifle med søgemaskinernes algoritmer kan hackere lede pc-brugere ned ad internettets mørke skumle gyder, hvor der lurer fupprogrammer som for eksempel falske antivirus-skannere.

Ind imellem var der ifølge undersøgelsen mere end 10 procent lyssky links mellem de første 100 søgeresultater. Ved at klikke på et sådant 'forurenet' link risikerer brugeren, at hans m/k computer bliver inficeret og måske overtaget af hackere.

Flere af de store antivirusproducenter tilbyder værktøjer, som dagligt gennemtrawler millioner af websider for at identificere og undgå potentielt lumske og direkte farlige sider.

Værktøjerne er blandt andet signatur-baseret filskanning, såkaldte 'intrusion detection engines', adfærdsanalyse og andre analyser, som kan lugte smuds direkte fra søgelinjen.

Tilbuddene omfatter såvel gratis software se for eksempel den her freeware-side som produkter fra de store producenter á la Kaspersky, Norton og McAfee.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere