Artikel top billede

CIO: Almindelig sund fornuft er det allervigtigste

Vi har talt med 10 it-ansvarlige om, hvilke opgaver de skal i gang med efter ferien, om de vigtigste teknologier og om krisens efterveer. I dag er det Peter Ausum fra Bestseller, der svarer.

Peter Ausum,
it-chef, Bestseller

Hvordan vil du betegne det finansielle klima i din it-organisation siden årsskiftet?

"Stramt, men fattet. Vi kører på det budget, der er blevet lagt. Vi leverer det, vi skal, og vi har heller ikke problemer med at holde det."

Hvad bliver din største arbejdsmæssige
udfordring i efteråret?

"At udarbejde nogle langsigtede planer for it, der kan understøtte forretningens vækst. Blandt andet at implementere et nyt kassesystem, men også at få lavet et roadmap for vores ERP. It må aldrig nogensinde blive en forhindring for virksomhedens vækst, derfor er de ting nødt til at være på plads."

Hvilke overordnede it-dagsordener regner du for vigtigst netop nu?

"Almindelig god gammeldags governance. Almindelig sund it-fornuft kan du også kalde det. De klassiske discipliner som BTM, projektledelse, change management - det er for mig det allervigtigste.

Vi skal hele tiden forøge vores modenhed på it og forretningsledelse. Vi er nødt til at sikre os, at vi er helt skarpe, for ellers vil vi opleve ustabile systemer, og vi vil ikke være i stand til at levere det, som forretningen forventer, vi leverer."

Nævn tre teknologier, som du har store forventninger til?

"Jeg tror på Cloud. Det giver god mening i forhold til de omkostninger, der er forbundet med at drive it. Vi bliver hængt mere og mere op på at kunne styre de omkostninger, vi belaster forretningen med - og det er én af måderne at gøre det på.

Desuden tror jeg på, at der vil opstå en masse nye ting omkring "multi channel retailing", som vil give vores kunder mulighed for at interagere med Bestseller på flere forskellige måder. Men det allervigtiste er business intelligence.

At kunne optimere processerne i butikkerne ved hjælp af BI, bliver ekstremt vigtigt. Vi foretager os intet i it-afdelingen, som ikke understøtter, at vi kan genbruge virksomhedens data til at blive klogere på forretningen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere