Artikel top billede

Microsofts Windows 8-planer lækket på nettet

Selvom Windows 7 kun har et halvt år på bagen, har Microsoft gjort klar til lanceringen af Windows 8. Det kommende styresystem har én større overraskelse i koderne.

Allerede i december 2009 gik rygterne på, at softwareselskabet Microsoft var begyndt at kaste kræfterne efter Windows 8, der til sin tid skal afløse selskabets nyeste operativsystem, Windows 7.

Nu tager udviklingsrygterne til i flere medier, der både rapporterer om konkret indhold i Windows 8, og hvornår vi kan forvente at se styresystemet i handlen, efter fortrolige dokumenter til selskabets pc-partnere er blevet lækket på nettet.

Kommer med Windows Store

Et af de mere opsigtsvækkende områder i Windows 8 bliver en indbygget Windows Store, som det blandt andet kendes fra Apples App Store, hvor Microsoft i lighed med Apple og andre store-indehavere vil tilbyde salgsmuligheder til tredjepartsudviklere.

Microsofts kommende app store vil indeholde funktioner som kontohåndtering, softwareopdateringer og muligheder for at distribuere applikationer på tværs af flere platforme og apparater.

Derudover vil der ifølge planerne også være en kvalitetskontrol med udviklernes applikationer, der ikke vil blive sat til salg, hvis de ikke opfylder visse kvalitetsstandarder.

Det skriver Ars Technica.

Kan kun gå for langsomt

De lækkede dokumenter om Windows 8 afslører også, at briefingen til pc-parterne langt fra er den første kommunikationen mellem Microsoft og Windowsfabrikkens partnere.

For de lækkede informationer indeholder ifølge Ars Technica andre partner-udsagn om, at Windows Store "kun kan gå for langsomt" med at få implementeret, og funktionen er en "kritisk komponent" for at opnå succes med Windows 8.

Microsoft har før prøvet at køre en app shop, Microsoft Marketplace, uden den helt brede appel og succes. Siden er flere og flere slutbrugere med smartphones og ikke mindst softwareudviklere dog blevet mere opmærksomme på fordelene ved en centraliseret app store.

Kommer om to år

It-journalisten Paul Thurrott, som har stort indblik i Microsoft-verdenen, erfarer, at Windows 8 bliver lanceret i midten af 2012 - det vil sige om to år.

Han nævner på sin blog, at vi derfor kan forvente første beta-udgivelse i midten af 2011 og en offentlig beta i slutningen af næste år.

Samtidig understreger den Microsoft-erfarne skribent, at i lighed med den synkrone udvikling af Windows 7 og Windows Server 2008 R2, vil Windows 8 og en kommende Windows Server "XX" blive udviklet simultant.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere