Avatar billede Mikaelk Nybegynder
31. oktober 2012 - 18:31

Problem med Netgear wireless extender, der kører halvt så hurtig wifi som via kabel

Jeg står med et problem med min Netgear Universal WIFI Range Extender WN2000RPTv2.

Jeg benytter denne til at udvide rækkevidden på det eksisterende netværk.

Når jeg forbinder trådløst fra min macbook til min router, så kører tdc hastighedstest igennem med mindst 15mbit/15mbit. Men når jeg fra samme sted, forbinder trådløst til Netgear range extender, som er fysisk placeret i samme lokale omkring 5 meter fra routeren, så ryger jeg ned på ca. 9mbit/5mbit hastighed.

Det sjove er så, at når jeg prøver at forbinde min macbook til Netgear range extender med et netværkskabel, så kommer jeg igen op på de ca. 15mbit/15mbit.

Umiddelbart ville jeg have troet, at der måtte være noget med kanalerne eller lign, der fik min Range Extender til at gå ned i hastighed, men dette virker ikke sandsynligt, når den kører hurtigt, hvis bare macbook'en forbindes med et kabel til Range Extendern?

Range Extenderen kører samme kanal som routeren så vidt jeg kan se (11(p) + 7(s)) og der er desværre ikke mulighed for at ændre dette. Jeg har sat kryptering til WPA2-PSK (AES). Der køres med nyeste firmware.

Jeg har prøvet at forestyrre det trådløse netværk ved at køre tdc hastighedstests side om side på to bærbare, der begge kører trådløst på Range Extender. Netværket kører ret stabilt trådløst og trafikken fordeles fint mellem de to bærbare, men summen af tdc hastighedstesten bliver i alle tilfælde kun de ca. 9mbit/5mbit.

Hvis det er en løsning at købe andet/bedre udstyr vil jeg gerne høre om dette også.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester