Sådan sparer du 826 kroner årligt

Det er ikke altid købsprisen, der bestemmer, hvad dit elektroniske udstyr koster. Også el-forbruget spiller en stadig større rolle. Vi har sparet 826 kroner på den årlige elregning. Se her hvordan.

Når du køber elektrisk udstyr, så er det en gammel sandhed, at det billigste kan ende med at blive det dyreste i længden.

Sådan er det især, hvis du tager et kig på dine elektroniske apparaters strømforbrug. For godt nok er en stationær pc ofte lidt billigere i indkøb, men samtidig bruger den bærbare pc langt mindre strøm.

Og med udsigten til stadigt stigende elpriser i fremtiden, er det en god ide at se sine mange elektroniske dimser igennem.

Heldigvis er arbejdet gjort en del nemmere af Elsparefonden, som har udgivet en nem lille internet-baseret beregner. Med den kan du på to minutter hurtigt få et overblik over, hvor det er værd at spare derhjemme.

Sådan sparede vi

For at nå besparelsen på 826 kroner årligt skiftede vi en stationær pc med CRT-skærm ud med en bærbar, købte en el-spareskinne til både pc’en og tv’et og slukkede for tre apparater, som brugte standby-strøm. Det kunne for eksempel være det trådløse netværk, netværksdisken og forstærkeren.

Dermed er der hurtigt sparet 472 kWh om året, svarende til 826 kroner hvis kWh-prisen er på 1,75 kroner.

Prøv selv beregneren hos Elsparefonden hvor du også kan tilføje et A++ køleskab og energipærer til indkøbslisten for at opnå en endnu større besparelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere