Farvelaser med fart på

En nydelig og hurtig farvelaser fra Dell understreger, hvad alle ved: Lasere er hurtige, men inkjetprintere laver de bedste fotoudskrifter.

Farvelaser med fart på

Skal det være inkjet eller laser? Det er ikke længere prisen, der behøver at afgøre det valg.

Vigtigst er det blot at huske, at inkjet-printere laver de flotteste fotoudskrifter, mens laserprintere kører hurtigst.

Der er selvfølgelig flere forhold, der bør indgå i valget mellem inkjet og laser, men Dell 1320c bekræfter traditionen: Det er en hurtig farvelaser, men ikke en fotoprinter.

12 sider i minuttet

Dell 1320c er ikke en skrivebordsprinter med sine mål på 400 x 422 x 378 millimeter og en vægt på 17,2 kilo.

Den udskriver op til 16 sort/hvide sider eller 12 farvesider pr minut i 600 x 600 dpi, og Dell anbefaler en maksimum belastning på 35.000 sider om måneden.

Printeren leveres med 64 megabyte hukommelse, som ikke kan udvides, og tilsluttes via USB 2.0. Man kan dog udvide med et Ethernet-modul.

Papirbakken kan indeholde 250 ark, og der er drivere til både 32 og 64 bit Windows XP, Vista og Server 2003. Designet er sort og mørkt sølvgråt, som det sædvanligvis er fra Dell, og kontrollen er reduceret til to knapper (Continue og Cancel) samt en indikering af manglende papir, papirstop eller manglende toner.

Endelig er 1320c EnergyStar-certificeret og bærer samtidig det tyske Blå Engel-certifikat.

Nem at installere

Man kan sådan set kun glæde sig over Dell 1320c, selv om den ikke udmærker sig specielt i sit segment.

Jo, det skulle da lige være på hastigheden, for de fleste andre farvelasere i samme prisklasse spytter kun mellem fire og otte farvesider ud i minuttet mod Dell's 12.

Men ellers er opløsningen, hukommelsen, interfacet, papirbakken, kontrolpanelet og designet ganske ordinært, men også udmærket.

Vigtigst af alt er dog udskriftskvaliteten, som er nydelig.

Installationen af printeren skulle indledningsvis kritiseres, fordi man skulle ledes gennem en 18 trins guide, der så ud til at kræve den store Georg Gearløs-eksamen.

Men alle trin blev tydeligt illustreret af små videoer, og det gik uhyre let at få printeren installeret og klargjort. Derfor skal der uddeles ros for den del.

Lidt mere for pengene, tak

Siden der findes særdeles billigere laserprintere på markedet med stort set samme specifikationer (omend de oftest er langsommere), kunne man godt ønske, at Dell havde givet lidt mere for ekstraprisen.

Eksempelvis ville et Ethernetmodul eller ligefrem et WiFi-modul have været kærkomment.

Man kunne også have ønsket sig en lidt kraftigere plastikkvalitet, for nogle steder på printeren får man indtryk af, at der ikke skal meget til for at gøre skade.

Man kan heller ikke sige, at printeren er lydløs, når den udskriver.

Det er de færreste laserprintere naturligvis, men det er jo ikke en undskyldning. Samtidig skal det dog bemærkes, at vi har hørt laserprintere, der larmede meget mere, så i sidste ende er støjniveauet vel ikke et så stort klagepunkt.

Konklusion: Fin, men lidt for dyr

Den dejlige 1320c farvelaser fra Dell stod i flere dage på bordet og blev brugt til diverse udskriftjob.

Problemet med printere i dag er, at de er frygtelig sammenlignelige, og der er sjældent tunge argumenter for at købe den ene model frem for den anden.

Det gælder også for denne Dell-printer, som var et behageligt bekendtskab, der især markerede sig på hastigheden.

Udskriftskvaliteten og farverne var fine, og så er den samtidig rigtig pæn, selv om den gerne måtte være mindre og billigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere