Dansk gamergrej op i superligaen

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan en mus og et tastatur er designet. Spørg bare alverdens hardcore computerspillere. De har kastet deres kærlighed på gamerudstyr fra et lille dansk firma. Læs her hvorfor.

Et par hurtige tastetryk og et rask ryk i musen kan betyde forskellen på liv og død i online computerspil som Counter-Strike og Battlefield.

Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilket udstyr du bruger, hvis du vil pløkke store huller i dine modspillere og stå alene tilbage, når de mørke skyer fra røggranaterne lægger sig.

- Mange computerspillere stiller sindssygt høje krav til deres udstyr. Det gælder om at nedsætte reaktionstiden så meget som muligt. Derfor er det vigtigt, at produkterne er af høj kvalitet, forklarer Kim Rom, der er kommunikationschef i SteelSeries.

Det lille danske firma er over en kort årrække gået sejrrigt ind på markedet for gamergrej med musemåtter, tastaturer og høretelefoner. Udstyret ligger i den dyrere ende, til gengæld er der lagt mange kræfter i design og funktionalitet:

- Vi er nødt til at være meget seriøse, og typisk tager det otte til ni måneder at udvikle et nyt produkt, siger Kim Rom.

Går efter de professionelle

For SteelSeries gælder det først og fremmest om at få verdens professionelle computerspillere til at bruge det danske firmas gamergrej. De er normalt kræsne, men når de tager et nyt tastatur eller en musemåtte til sig, bliver blåstemplingen hurtigt spredt via mund til mund metoden, og andre computerspillere køber herefter udstyret.

Under verdensmesterskabet i Warcraft III brugte de tre bedst placerede computerspillere udstyr fra SteelSeries, og en af forklaringer på succesen for det danske firma er, at det er computerspilsentusiaster, som står bag produkterne fra det danske firma.

Det er altså computerspillere, som designer udstyr til computerspillere. Samtidig bruger SteelSeries såkaldte fokushold af computerspillere i Beijing, Dallas og Stockholm til at teste de nyeste produkter. For der er stor forskel på, hvordan eksempelvis et par nye høretelefoner bliver modtaget i Asien og i Europa.

PC World udfordrer SteelSeries

Men hvor godt er egentlig et tastatur fra SteelSeries? Da vi for nylig testede tastaturer fik Steelkeys 6G karakteren 5 ud af 6. Læs hele testen her.

Men da SteelSeries kommunikationschef, Kim Rom, over for PC World pralede med, at det faktisk kunne tåle en hel del tæsk uden at bryde sammen, har vi ladet det kommer an på en ny prøve. Derfor vil vi i den nærmeste fremtid bringe en crashtest af Steelkeys 6G, hvor det vil blive udsat for langt mere end et almindeligt, moderat, fysisk pres.

Der bliver nærmere tale om en tortur-test af tastaturet, hvor vi skruer bissen på og tager ufine metoder i brug for at se, hvor meget som skal til for at få Steelkeys 6G til at bukke under.

Vi giver det med andre ord en behandling, som professionelle computerspillere vil ryste på hovedet af.
Og efter testen forventer vi ikke, at det nogensinde vil kunne bruges til at spille Counter-Strike eller Battlefield igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere